maandag, juli 17, 2017

Plan A, B en C

Plan A:
We fietsen vandaag een route die ik min of meer uitgepuzzeld heb op internet. Er is hier wel een organisatie "Fietsen in Sukothai", maar we zoeken het liever zelf uit. Dat valt nog niet mee, want er zijn geen routes te vinden en dus ben ik afgegaan op een gedownload plattegrondje. De route loopt langs een kanaal, waarover veel bruggetjes zijn, zodat we naar mijn idee dan weer rechts en dan weer links het kanaal kunnen volgen. Een flink eind verder is er dan een weg terug door de velden. Het kanaal is snel gevonden: dat goed gaat.
Bij het eerste stukje langs het kanaal gaat het echter mis: een klein, maar zeer agressief blaffend waakhondje komt dreigend onze kant op. Hij is effectief: Peter draait meteen om "Dat ga ik niet doen!"
Dan maar beginnen aan de andere kant. Een tijdje gaat het goed al is er weinig te beleven. Dan moeten we een groepje ganzen passeren, die naarmate wij dichterbij komen, steeds harder gakkend de weg op komen. We zetten door en komen er voorbij. Ik vermoed dat ze kleintjes hebben, want iets verderop het veld in zit er nog een, die niet van de plaats komt.
We steken nog een of twee keer over, maar het beloofde zijpad is een modderpoel. We gaan terug voor plan B.

Peter had bedacht dat we ook bij een Wat het veld in zouden kunnen en dat gaan we proberen. We komen uit in een kloostertuin bij monniken en kunnen ook daar niet verder. We maken een kleine U-bocht en komen door een leuk pottenbakkersstraatje. Daarna komen we weer in het oude gedeelte dat we gisteren ook al uitgebreid doorgefietst zijn.

Plan C
Gisteren heb ik bij de oude stadswal een bordje gezien met "bike-route". Zullen we dat eens proberen?
Omdat we inmiddels toch al een flink tijdje aan het fietsen zijn, hebben we al een koffiepauze gehad, dus ja: plan C.
We moeten dan wel weer precies aan de andere kant van het park zijn, maar dat houdt ons niet tegen.
Het lukt. We zitten op de bike-route. En dat is een gouden greep. We fietsen door velden, langs piepkleine gehuchtjes: precies wat we wilden.
Onderweg treffen we nog een groep Nederlandse toeristen die met tuktuks door Djoser langs dezelfde route geloodst worden: ze hebben net een stop bij een plek waar 1x per week hanengevechten plaatsvinden. Ze logeren - zo vertellen ze - bij Le Charme...
We fietsen nog wat kilometers door en nemen dan een afslag naar de grote weg waar we een restaurantje vinden waar we een lekkere Pad Thai eten.
We zijn dan ongeveer op de helft van de route.
Het is genoeg geweest voor vandaag. We fietsen dezelfde route terug: misschien doen we morgen de hele route wel: moet te doen zijn als we meteen de goede aanvliegroute hebben.

Thuis brengen we nog een paar uurtjes door in het bijna verlaten zwembadje.
Dan komt Djoser ook terug en is het gedaan met de rust.
Gauw naar ons eigen terrasje voor een glaasje wijn.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten