zaterdag, juli 08, 2017

Kanchanaburi

Na een prima vlucht met de KLM (zitplaatsen bij de toegangsdeur, dus een zee aan beenruimte; lekkere maaltijden met een wijntje en koffie met een cognacje; warme natte verfrissingsdoekjes en volop gekoelde frisdrankjes) landen we zaterdagmorgen rond een uur of 10 in Bangkok.
We zijn nog redelijk fris, hoewel we alleen wat hazeslaapjes hebben kunnen doen.
De taxichauffeur die ons naar Station West brengt om vanaf daar de lokale bus naar Kachanaburi te kunnen nemen, weet ons over te halen om meteen maar het hele stuk met de taxi te doen. Toe maar: een goed begin is het halve werk!

Het is veel verder dan ik ingeschat heb (we zijn er pas na een rit van 3 1/2 uur) en de reis doet me denken aan de angstaanjagende autoritten in India, en niet alleen omdat ik veel Tata vrachtwagens zie (Indiaas merk): een aantal keren ontsnappen we aan de dood. Zo worden we b.v. afgesneden door een inhalende vrachtwagen en dat gaat maar net goed. Bovendien worden we er onderweg een aantal keren mee geconfronteerd dat het soms echt niet goed afloopt: een tuktuk ligt op zijn zijkant, midden op een drukke verkeersader door de stad en even later ligt er weer een Jeep op zijn kop in de greppel. Ik krijg sterk de indruk dat het verkeer hier stukken drukker is dan 10 jaar geleden en hetzelfde geldt voor de Thai ook!
Maar ons vertrouwen wordt niet beschaamd: hij zet ons keurig netjes af voor Oriental Kwai Resort: onze verblijfplaats de komende 4 dagen.

Oriental Kwai is een klein paradijs vol bloemen, planten en bomen, met in totaal 12 bungalows. Onze nummer 1 ligt aan het einde van het paadje, dus we zullen geen last krijgen van voorbijgangers en we hebben uitzicht op de River Kwai.
Er is een klein zwembadje bij en het restaurant serveert heerlijke maaltijden, althans vanavond was het 🔝.

Eens kijken of we vannacht wel lekker kunnen slapen.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten