dinsdag, juli 18, 2017

Fietstochtje met verrassende afloop

We kunnen het niet laten: het is te leuk, een tochtje door de velden.
Ongeveer 15 km. vandaag.

Aan het einde van de bike-route komen we in (nieuw)-Sukhotai uit, maar we hebben geen idee of we links of rechts moeten om in het centrum te komen.
Peter wil namelijk graag even langs het busstation om wat voorwerk te doen voor de busreis van morgen.
Na even fietsen, geven we het op en keren om. Dan passeert ons een bus, die even later links afslaat. Ik ben benieuwd waar die naar toe gaat en houd het in de gaten. Als we ongeveer op de hoogte zijn van waar we de bike-route afkwamen, zie ik het: hij reed naar de busterminal: precies waar we wilden zijn.
We hebben snel de info die we wilden en staan nog wat te kletsen met de chauffeur van de open toeristen-stads"bus". Hij ziet aan onze fietsen dat we bij Le Charme logeren.

We staan nog wat te overleggen: fietsen we terug of proberen we een tuktuk te regelen die ons met fietsen en al wil terugrijden?
Peter gaat eens polshoogte nemen bij een tuktukdriver als de chauffeur van de toeristenbus naar me toekomt en zegt dat we met hem mee kunnen voor 30bat p.p. (€0,80), fietsen gratis. Natuurlijk willen we dat! Hij helpt ons met het inladen van de fietsen en daar gaan we!
Hij moet een bepaalde route rijden en zo hebben we nog een stadstour ook!
Onderweg laadt hij drie packbackers op (die niets hoeven te betalen) en zorgt dat ze een halte verder door een collega naar het door hen gevraagde adres vervoerd worden. Wat een schat van een man.
Hij bindt ondertussen ook onze fietsen wat beter vast met een spin en daar gaan we weer: we genieten!

Hij zet ons af op het hoekje van onze straat, precies bij het restaurantje waar we willen gaan lunchen.
De kip met knof smaakt fantastisch! (Of zou het komen omdat ik er - voor de eerste keer hier - frietjes bij heb besteld?)

Voor we terugrijden naar ons zwembadje, spreken we nog even een massage af voor vroeg in de avond. We moeten namelijk morgen in goede reisconditie zijn.
Op naar de provincie Loei!


- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. We kennen natuurlijk als god in Frankrijk, maar hoe noem je dat bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen