vrijdag, juli 28, 2017

Het Bolavenplateau

Als we de eerste kilometers hebben afgelegd, hebben we al kennisgemaakt met Richard en Colette (uit Nederland) en Mary-Lou uit India. In de loop van de dag raken we ook in gesprek met Peter uit Nieuw-Zeeland en 2 Spanjaarden. Bij de laatsten duurt het contactleggen wat langer (zij zitten voorin bij de chauffeur).
Wij zijn op excursie naar het Bolavenplateau.

Het programma is gevarieerd:
- een waterval, waar we in de stromende regen aankomen en alleen een dikke mist zien en geen waterval. Dan komt er een windvlaag door het dal, die de mist enigszins verdrijft en hebben we het geluk dat we 30 seconden naar de waterval kunnen kijken. Meer tijd hebben we niet. Peter uit Nieuw Zeeland mistte de 30 seconden door een sanitair bezoekje (ja, je moet wel zorgen dat je op het juiste moment op de juiste plek bent, maar misschien was hij dat ook wel..)
- nog 2 andere watervallen, bij volle zon en goed zichtbaar. De laatste konden we via een bamboebrug bereiken;
- een koffieplantage, waar we ook een cappuccino hebben gedronken van hun Arabicabonen;
- 2 verschillende stammen die op het plateau wonen onder zeer primitieve omstandigheden.
Het gaat allemaal heel relaxt. We hebben alleen een chauffeur, geen gids. We moeten het min of meer zelf maar zo'n beetje uitzoeken. En dat gaat ontzettend goed.

De groep voelt elkaar aan: het ene moment zijn we in koppels of als eenling de boel aan het verkennen, het ander moment komen we weer samen, zoals b.v. bij de lunch.
Er ontstaan mooie gesprekken; we hebben min of meer hetzelfde gevoel voor humor en we lachen veel vandaag!

Bij het laatste onderdeel ontstaat spontaan een groepsfoto waar iedereen graag aan meedoet en het afscheid is hartelijk: we hebben allemaal een topdag gehad!

Als we 's avonds gaan eten, ontmoeten we Peter en de twee Spanjaarden weer in hetzelfde restaurant. We gaan niet bij elkaar aan tafel zitten, maar er is iets ontstaan vandaag, waardoor we toch nog even met elkaar in gesprek raken. Zij en Marie-Lou reizen morgen naar het Zuiden van Laos. Wij gaan de dag erna die kant op.
Dan wensen we elkaar weer maar eens een goede reis verder.

Het zou me niets verbazen als we elkaar toch nog een keer gaan zien in het Zuiden.







- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten