zondag, juli 24, 2016

Zo zit je bij een rodeo en zo bij een varkensrace

Na een tweede bezoek aan het prachtige museum in Cody (inclusief een informatieve presentatie met een levende valk en 2 arenden die gewond waren en hier worden opgevangen) rijden we naar Red Lodge.

Hier zijn we maar 1 nacht, omdat we morgen naar Yellowstone Park gaan en dit plaatsje een prima start is voor een route over de national scenic highway.
De route naar Red Lodge is onverwacht heel mooi; totaal anders dan we tot nu toe hebben gehad.
Weids, maar zeer heuvelachtig en bijna onbewoond is dit stuk van Montana.
Dat zal overal wel zo zijn, want de staat heeft nog geen miljoen inwoners in totaal.
Onderweg komen we door Bear Creek, waar we vanavond gaan eten en naar een varkensrace (!) kijken.
We komen ook langs een vervallen kolenmijn-nederzetting, die aanvankelijk veel produceerde, maar in 1953 is verlaten. Ook hier ging men over op gas.
Enkele jaren daarvoor was er een grote mijnramp waarbij 77 mijnwerkers zijn omgekomen.

Als we Red Lodge inrijden worden we verrast door een oldtimershow: aan beide kanten van de weg staan de oldtimers en het stadje bruist van levendigheid: veel bezoekers slenteren langs de auto's en de vele mooie winkeltjes die het stadje heeft.

Nadat we het huisje op de Koa-camping weer geinstalleerd hebben (we raken er steeds meer bedreven in en het is nog geen kwartier werk), rijden we terug naar het centrum. De meeste oldtimers zijn dan al weer weg, maar het is een gezellig centrum om doorheen te slenteren.

Om 17.30 worden we verwacht bij de Bearcreek Saloon. Het is er al behoorlijk vol. De biefstuk die ze serveren is heerlijk! De cajun-garnalen trouwen ook!
Na het eten kunnen we naar achteren lopen waar een heuse "renbaan" is aangelegd met eromheen "decks" om de races te kunnen bekijken.
Vooraf wordt er op de varkens gewed.
Het geld dat hiermee wordt opgehaald, besteden de eigenaars aan het verstrekken van studiebeurzen voor de plaatselijke jeugd.
"Ons" varken vergeet te vertrekken als de starthekken opengaan, maar het is een bijzonder gebeuren.

Na een uurtje begrijpen we dat het een avondvullend programma is, omdat er natuurlijk zoveel mogelijk gewed moet worden op alle races.
Na 5 races gezien te hebben, vinden we het genoeg.
Wij rijden terug naar ons "huisje" in Red Lodge.
In de verte zien we een grote bui hangen, maar vooralsnog is er een drup gevallen.
Wel zien we in de verte een felrode avondlucht.

Morgen naar Yellowstone!



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten