vrijdag, juli 22, 2016

De Bighorn Mountains

Vandaag rijden we via de Bighorn Mountains naar Cody, onze volgende pleisterplaats voor 2 dagen.

Het is weer een prachtige tocht. Onderweg bezoeken we het Medicine Wheel. Na 1 1/2 mijl wandelen met werkelijk prachtig uitzicht, komen we aan bij een cirkel van stenen die weer onderverdeeld is in 28 taartpunten (4x7= 4 x het geluksgetal). Je moet goed kijken om dit te kunnen zien, want het zijn platte stenen en het is een paar honderd jaar oud. Eromheen is een afrastering waaraan door de bezoekers allerlei parafernalia zijn opgehangen, varierend van vlaggetjes en halsdoekjes tot beursjes met steentjes en bijzonder mooie halskettingen.
Men is het niet helemaal eens over de oorsprong ervan: het kan te maken hebben met de stand van de zon en de seizoenen, maar anderen beweren dat het met religie te maken heeft.
De Indianen zien het in ieder geval als een soort bedevaartsplaats en als wij er zijn, staat een man in de middencirkel een soort gebed uit te spreken/zingen en als hij uit de cirkel stapt, zien we dat een aantal mensen die bij hem zijn, huilen. Het is voor hen kennelijk een emotioneel bezoek.
Op het pad ernaar toe zien we kleine beestjes tussen de rotsen (het zijn geen prairiehondjes en ook geen squirrels): van een gids horen we dat het pika's zijn: fluithazen.

Bij de 2e stop langs deze fantastisch mooie route, zijn we bij een meer bij de Horseshoe Bend, waar we lunchen.
Daarna rijden we een klein stukje door naar de Bighorn Canyon en die is adembenemend mooi! We waren er n.b. met zijn tweetjes!

Op de weg terug naar de hoofdweg moeten we stoppen omdat de weg is afgezet door 2 koeien, een 15-tal geiten, nog een bok en een schaap.
Dit stelletje ongeregeld staat voor een wildrooster en alleen een paar kleine geitjes kunnen erdoor, maar de rest weet niet wat te doen. Het is mooi om te zien. Even later worden we nog meer verwend: we zien wilde paarden!

We hebben weer veel geluk vandaag en genieten met volle teugen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten