vrijdag, juli 29, 2016

Via Yellowstone en Teton naar Dubois

Gisteren hebben we een verrassende middag gehad. Eerst kwamen we bij een meer aan, waar we in gesprek raakten met een echtpaar uit Utah dat zichzelf "succesfull entrepreneurs" noemden (en ik geloof het nog ook, want hij was van mijn leeftijd, zij een stuk jonger en ze hoefden niet meer te werken (beetje rondreizen en kanoën op het meer).
Aan hun vragen merk je dat het ook de Amerikanen bezighoudt, wat er in Europa aan de hand is en hoe daarmee om te gaan.
Ook het andere stel dat ging vliegvissen in een soort grote autobinnenband begon erover tegen mij. De dame had vroeger Duits gestudeerd en was een aantal maanden au-pair geweest in München.
We kregen van de kanoërs nog de tip om vooral even langs de Big Springs te gaan (ze legde aan Peter uit hoe te rijden).
We blijken er met een enorme grote omweg naar toe gereden te zijn; via haast onbegaanbare weggetjes die aan Cuba deden denken, maar het was de moeite waard.
We kwamen bij een flinke poel aan, waar een Moose in stond te drinken en eten. Het water was glashelder; er zaten heel veel vogels en eendjes in en prachtige waterplanten.

Vandaag rijden we Yellowstone uit, maar om af te kicken gaan we nog wel even langs wat geysers: het blijft heel fascinerend.
Yellowstone uit in het Zuiden, betekent meteen Grand Teton Park in.
Iedereen die hoort dat je daar ook naar toe gaat, is superenthousiast.
Nou, ik niet zo.
Natuurlijk, het is prachtig om er doorheen te rijden, maar als je niet een echte bergwandelaar of fietser bent, vind ik het niet lang boeiend.
Je kijkt tegen een besneeuwde bergketen aan, met een aantal hoge pieken, waander de Grand Teton. Het levert mooie plaatjes op, maar ik vind het veel van hetzelfde.
We bezoeken ook nog een kerkje daar, waar achter het altaar een raam zit.
De gelovigen die daar doorheen kijken, zien ((je raadt het al) ook weer de besneeuwde Grand Teton. Mooi, waar weer hetzelfde.

Onderweg naar Dubois, waar we 2 nachtjes kamperen, zien we nog een enorme kudde bisons.
Dubois is een soort boerendorp, waar onze KOA-camping op een ranch lijkt te liggen. Het is er heerlijk rustig en het ligt zo geïntegreerd in het dorpje dat we zo dadelijk te voet een hapje kunnen gaan eten in het dorp.

Intussen zitten we in het avondzonnetje aan een wijntje en een IPA'tje.




- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten