dinsdag, juli 19, 2016

Rapid City, dag 1

Op weg naar Rapid City komen we door Wind Cave ntl.park: heel mooi en we zien 1 bison. Er moeten er hier en verderop in Custer st. Park zeker 3000 zijn maar zoveel zien we er niet. Wel veel soorten hertjes en prairiedogs!
In Custer park, waar we ook doorkomen, gaan we naar Sylvain Lake waar we omheen wandelen. Omdat het zondag is, zijn hier veel locals aan het recreeren. De jeugd vermaakt zich hier kostelijk: ze zoeken de uitdaging door vanaf hoge rotsen in het water te springen, aangemoedigd door anderen die op nog hoger liggende rotsen te juichen en joelen.

Voor we hier waren hebben we uitgebreid de Indianen-tegenhanger van Mount Rushmore bezocht: Crazy horse. Het is nog lang niet af, dit familieproject (gestart door het inmiddels overleden echtpaar, maar voortgezet door hun 5 dochter en 5 zonen), want ze werken aan dit project zonder overheidssteun en (zo willen ze ook), zijn puur afhankelijke van neven-inkomsten uit het aangelegde complex en giften).
Maar, wat er al bereikt is, is indrukwekkend.

Rond een uur of zes komen we aan bij onze Airb&b: bij Cynthia en Russ.
Ze nodigen ons meteen uit om even te komen praten, want Russ heeft veel vragen over Nederland!
Het is een bijzondere ontvangst: Cynthia en Russ hebben vragen over Nederland, zoals: wat is de belangrijkste inkomensbron daar en hoeveel kost een vlucht naar Denver? Waar wonen jullie en hoeveel inwoners heeft Nederland en Eindhoven?
Russ is rechtop gaan zitten, toen zijn vrouw de tv uitzette en net voor zichzelf een drankje had ingeschonken. Wij mogen vragen wat we maar willen, zegt ze, maar om nu om een drankje te vragen? Dat doen we dus maar niet.

We rijden naar downtown en bestellen een lekker biertje in de tot brouwerij/annex kroeg verbouwde brandweerkazerne en bestellen een lekkere biefstuk, met o.a. knoflookbrood en een artisjokken-/kaassausje.

Morgen vroeg dag! Peter wil heeeeeel vroeg bij Mount Rushmore zijn (t gaat om 5 uur open en dan aansluitend op het terras daar ontbijten.)
"Hoe laat staan we dan op?" vraag ik.
"Als we wakker zijn."





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten