vrijdag, juli 27, 2012

Ranakpur - Udaipur/Bundi

Na een autorit door de bergen, langs relatief rijke tuinbouw gebieden, over een dure tolweg, komen we in een stad aan. Ik mag vandaag voorin zitten wat een stuk helpt tegen schrikreacties op verkeerssituaties, dus Yadav stelt mij de vraag in welk hotel we gereserveerd hebben. Dan blijkt dat hij, zoals hij het zelf zegt, confused, is: we hebben hem verteld dat we Udaipur hebben laten vallen in het reisschema t.b.v. Ranakpur en rechtstreeks naar Bundi gaan. Dat is een tegenvaller voor hem ( hij dacht een vrije middag te hebben, maar nu moet-ie nog zeker 4 uur rijden), maar hij zegt: its OK, you decide en vervolgt de reis, waarvan verder niet zo veel te zeggen is.


Tegen dat we bij Bundi zijn voorspelt Yadav dat het regent in Bundi, maar als we er aankomen, is het droog. Bundi blijkt een laad- en loscentrum te zijn voor vrachtauto's. Door een bonte haag van honderden, mooi versierde en geschilderde trucks, hebben we plotseling uitzicht op het blauwe stadje waarboven een paleis uittorent.


De Haveli waar we geboekt hebben is mooi, maar valt ons toch wat tegen omdat hij niet echt gezellig is om b.v. buiten te zitten en er js geen wifi (hierdoor ontdekken we weer wel een gezellig wifi-cafe met lekkere muziek). We zitten in het tweede gebouw dat we voor ons alleen hebben en ' s avonds maken we de gezelligheid maar zelf. Op de overloop bij Gonnie en Ad drinken we koffie met een scheut whiskey en leggen een kaartje, waarbij voor de zoveelste keer die avond een stroomuitval optreedt. Eerder op de avond hebben we bij de Haveli een eindje verderop in de tuin gedineerd. Toen het eten net was opgediend, kwam de aangekondigde bui; viel de stroom uit en moesten we in het pikkedonker met onze net opgeschepte bordje naar boven naar het restaurant vluchten. Was toch een leuke ervaring!

Na het eten zoeken we met een geleend led-lampje de weg terug naar de eigen Haveli.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten