maandag, juli 20, 2015

Virginia City

Een half uurtje rijden over een prachtige berg en je bent terug in de tijd van de cowboys, zoals ik in mijn jeugd zag in de Bonanza-serie op TV.

We maken eerst een ritje met de stoomtram van Robert Gray door de mountains waar oude kolenmijnen liggen, naar Goldhill.


De conducteur is een goed verteller en (al zijn zijn grapjes soms wat aan de flauwe kant) het is een prachtig tochtje met veel verhalen over vroegere tijden. Soms moet hij het verhaal even onderbreken voor de stoomfluit als we een weg passeren of door een tunneltje rijden.

Het stadje zelf lijkt nog het meest op de plek waar Deadwood zich afspeelde, alleen de wreedheden die zich daar afspeelden blijven ons bespaard.
Het is allemaal heel vriendelijk en vredig, al lopen er soms Hells Angels rond waar je anders een blokje voor om loopt. Nu kijken we bij hun clubhuis waar ze in de tuin, behalve een garage-sale, ook een potje bijlwerpen! Ik blijf op veilige afstand terwijl Peter filmt.



Na een lunch op het achterdek van de Bonanzabar, slenteren we nog wat door het stadje om uiteindelijk in de Bucket of Blood te belanden. De locals komen hier, volledig uitgedost in Westernstyle met gunbelts en guns, genieten van de countryband en, al dan niet op de dansvloer, van elkaar!
Fantastisch om te zien!

Het is niet druk in het stadje en gek genoeg zitten er ook maar weinig toeristen in deze kroeg. We worden regelmatig aangesproken en een cowboy komt zelfs een speldje van de staat Nevada op Peters hoedje spelden!


Als het intussen ook nog gaat regen, wordt dat luidkeels aangekondigd door de rondborstige serveerster.
Als we na een uurtje vertrekken, is de zon al weer doorgebroken.

Nevada is geweldig: ik vind het fijn dat we er over een paar weken nog even terugkomen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten