dinsdag, mei 05, 2015

Rondritje bij Cienfuegos, richting Trinidad

3 mei 2015

Rondritje bij Cienfuegos, richting Trinidad

Over het avondje uit maak ik maar een paar woorden vuil:
- we komen om 22.15 u aan (de show staat aangekondigd voor 21.30 u., vandaar);
- bij de entree willen ze ons het dubbele laten betalen: voor zaterdag en zondag!;
- als we water bestellen, zeggen ze dat het er niet is, maar er is net water geserveerd aan de tafel voor ons: pas als we daarop wijzen, krijgen we waterflesjes (zonder glas of bekertje);
- het eerste uur kijken we naar snoeiharde muziekclips op 5 levensgrote schermen;
- als Viva start, wordt het aangekondigd als een wereldshow: we krijgen Paul de Leeuw-muziek, een saaie dansact en als er daarna twee balletdansers komen, gaan we lekker naar huis...

Vandaag is een topdag. We rijden eerst naar het verste punt op de Punta Gorda, waar een kasteeltjte staat met veel Moors bouwwerk "Bodego de Valle". Van binnen ziet het er prachtig uit en het uitzicht op het dakterras is navenant.
Waar ik echt van onder de indruk ben, zijn de tuintafels: stuk voor stuk kunstwerken!

Via de stad rijden we naar de Botanische tuin, waar we eerst een kopje koffie drinken. Als ik word toegezongen door een gitarist (waar we later de cd van kopen) zien we oude bekenden: Eric en Douwe. We praten even bij over de afgelopen dagen en zeggen: "Tot in Trinidad! Wie weet..."
De Botanische tuin is heerlijk om in te wandelen. Weliswaar is hij slecht onderhouden ("Hij komt heel natuurlijk over", zegt Eric erover), maar de geluiden van de bamboe zijn spannend en de bloemen die we zien, ruiken heerlijk.

We rijden door naar het strand (Playa Ingles), waar we in een onooglijk campingrestaurantje wat eten, het toilet bezoeken (dat doe ik de laatste dagen zeer frequent) en verder is het er niet zo interessant, dus gaan we terug langs de andere strandroute en doen nog een strandje aan. We hoeven daar niet meer te eten, maar wederom doen we een zoektocht naar een toilet. Daarna kunnen we eindelijk rustig aan het water zitten, wat schepjes zoeken en verder genieten van de zondag.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten