dinsdag, mei 12, 2015

Rit naar Santiago de Cuba

8 mei 2015

De rit naar Santiago de Cuba

De weg naar Santiago is een stuk minder saai dan die van gisteren, maar we raken niet echt opgewonden van het landschap: het is nog steeds behoorlijk vlak en vooral heel erg leeg.
Des te verraderlijker is het, dat er regelmatig snelheidscontroles zijn: een achter een struik verstopte agent meet je snelheid met een laserpistool.
Een toeristenbus die ons met grote snelheid passeert, is even later de klos.
Ik snap het wel, want er waren op dat stuk geen tegenliggers en die blijken reuzenhandig te zijn: met knipperlichten word je gewaarschuwd voor a.s. snelheidscontroles: de Cubaanse automobilist is solidair!

We lunchen in Bayama aan de rivier bij La Bodega, waar ook een gezelschap met reizigers verwacht wordt. (De kok heeft uitstekend stoofvlees bereid.)
Het blijkt een reisgezelschap uit Nederland (Krasreizen): zij hebben net een snelheidsbekeuring gehad...
Na de lunch wandelen we nog even over de Plaza del Hymno en de Plaza de la Revolution waar het volkslied voor het eerst geklonken heeft en ter nagedachtenis hieraan, in koper op een sokkel van een standbeeld prijkt, in woord en muziekschrift.



Als we onze koffers naar boven hebben gesjouwd bij Raul en Kathy en op het dakterras zijn neergestreken met een koud pilsje, spreken we nog maar eens een keer uit dat we ontzettend blij zijn met onze keuze voor Cuba to go ("...voor al uw Cubareizen"...).
We hebben alle vrijheid om te gaan en staan waar we willen, op de tijden die ons uitkomen; we hoeven niet op de klok te kijken, geen rekening te houden met anderen, niet te socialisen als we daar geen zin in hebben en we hebben iedere keer zulke mooie casa's om te slapen, op zulke perfecte locaties! Ook nu weer zitten we op loopafstand van "het pitje"!
We eten thuis en daarna lopen we naar Casa de la Trova, waar we weer genieten van een geweldig goede band (a la Bueno Vista...).

Tegen middennacht wandelen we weer tevreden naar huis (we moeten wel 2 heuvels op, maar ach...dat hebben we er graag voor over).


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten