zondag, juli 27, 2014

Roca negro in La Fortuna

Na een autoritje van 6 uur (inclusief een koffie- en lunchpauze), waarvan 4 uur in de zeikende regen en mist, komen we aan bij onze volgende bestemming: La Fortuna aan de voet van de Arnenalvulkaan.
Hij is de meest actieve vulkaan op Costa Rica en sinds 1968 spuwt hij elke nacht nog lava uit (aan de noordkant; wij zitten aan de zuid-oostkant).
Wij hebben hem tijdens het laatste stukje van de rit wel ongeveer gezien, maar steeds gehuld in zware nevel.

Bij de receptie van ons nieuwe guesthouse (het is dan inmiddels droog en het zonnetje komt er door) vragen we of het hier altijd zo regent en hopen dan dat ze zeggen: "Nee, natuurlijk niet, dat is alleen vandaag....", maar het antwoord luidt: "Ja, het regent hier bijna altijd! Vandaag is een goede dag, kijk maar, je kunt de vulkaan nu helemaal zien."
Zo gauw we bij ons huisje zijn, genieten we dan ook van de kennelijk schaarse momenten dat het droog is en dat de Arenal helemaal te zien is.






Wat ze ons daarna vertelde, heeft wel indruk gemaakt: de hele noord- en oostkant van Costa Rica is in dit deel van het jaar verschrikkelijk nat en het regent er bijna continu. Dat hebben we natuurlijk thuis ook al wel gelezen, maar nu ervaar je hoe het is om er middenin te zitten.
We zijn van plan de komende laatste periode aan de oostkust te verblijven. Maar eens even kijken of we de plannen moeten bijstellen.
Voorlopig zitten we een dag of 5 hier en er is genoeg te doen, ook als het regent...

Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten