woensdag, augustus 19, 2015

Tja, en dan is het de laatste dag in San Francisco

Vandaag hebben we nog een paar dingen op het lijstje staan:
- Lombardstreet
- Golden Gate Park

Op de kaart kunnen we precies zien waar de kronkelstraat met bloembakken ligt, maar we maken niet de goede inschatting of we aan de boven- of onderkant uitkomen.

We hebben besloten niet de hop-on/hop off te nemen, maar net als iedere SF-bewoner met de bus te gaan. Dat is een goede keus, want we kunnen een paar uur lang gebruik maken van het buskaartje dat voor Peter 2.25 kost en voor mij zelfs maar 1.00 (soms levert leeftijd voordeel op, vooral hier!)
We komen aan de onderkant uit en wel 3 blokken lager nog.

We gaan er vol goede moed tegenaan en het gaat prima en wat is het een indrukwekkend gezicht, die enorme stijle straten die heel SF doorkruisen.


Dat maakt misschien nog wel meer indruk dan Lombard Street zelf, want daar is het vooral lachen om de (andere) toeristen die zelf het straatje afrijden.
Ze hebben het zo druk met filmen en fotograferen - met de selfiesticks natuurlijk - dat ze totaal niet zien waar ze op dit moment zijn (gelukkig hebben ze eenmaal thuis, de foto's nog...).
En sommige toeristen hebben pubers in de auto: die zitten gewoon hun haren te borstelen en in de spiegel kijkend hun mascara bij te werken.

Nadat we Lombardstreet af- en opgelopen zijn, zetten we de afdaling weer in en nemen de bus naar het Golden Gate Park.
De laatste straat waar we doorkomen is Haight Street in de wijk met dezelfde naam die vooral bekend staat als de locatie van de Summer of Love van 1967 (de hippietijd). Hij is vol alternatieve winkels en dito bezoekers/bewoners.
De laatste winkel (voor de MAC) is Amoeba (en ja, dan weet ik het wel, daar moet Peter even naar binnen).
Deze cd-winkel is veel kleiner dan in LA, maar ik vind hem veel leuker. Er zijn zitbankjes bij de boekenafdeling en al gauw ben ik zo verdiept in een boek van Philip Glass dat Peter mij komt halen i.p.v. andersom.

Aan het begin van park huren we een fiets en dat is maar goed ook. Ik heb nog nooit zo'n gigantisch groot park gezien.
Er liggen brede straten in, musea, een botanische tuin, een Japanse theetuin, een poloveld, een bisonmeadow etc.

In die laatste weide is trouwens geen bison te zien en dat is maar goed ook, want Peter mist in zijn enthousiasme voor het fietsen, de hele weide.

Als we de fietsen teruggebracht hebben, wandelen we met veel plezier de hele Haight street af, waarna we de bus nemen naar Union Square.
Bij Macey's (een gigantisch groot warenhuis) gaan we even naar de 7e verdieping om vanaf het terras het hele plein te kunnen overzien en de hoge gebouwen eromheen.

En dan lopen we tegen Sketchers aan: een schoenenzaak waar ik hoop eindelijk goede, lekkerzittende loopschoenen te kunnen kopen. En ja hoor, op de laatste dag van deze toch best lange vakantie vind ik de ideale schoenen.
Echt blij mee.

Om de vakantie af te sluiten gaan we dineren bij The stinking Rose (knoflookrestaurant): heerlijk!


Mijn voorgerechtje...


We hebben een fantastische Amerikareis gemaakt!


- Posted using BlogPress from my iPad

3 opmerkingen: