maandag, augustus 03, 2015

Contrast

Gisteren hebben we nog enorm genoten van ons verblijf op de Grand Canyon.
We besluiten namelijk om "thuis" te lunchen en krijgen een plaatsje aan het raam waardoor we een geweldig uitzicht op de Canyon hebben en het eten is ook nog lekker!

Nadat we nog even naar het hoogste punt op de North Rim zijn gereden, waar we de helicopters uit de Canyon zien komen en draaien richting eindpunt, gaan we naar een lezing van een ranger. Hij is pas 20 dagen in dienst daar (en hij is er erg trots op dat hij dat mag zijn) maar het is een rasverteller.
Zijn lezing (achter de lodge met uitzicht op de rim) gaat over de Californian Condor: de grootste vogel daar.
Eerst met uitsterven bedreigd (eind jaren 80) en nu vliegen er weer 400 rond!
Grootste bedreiging nu: het lood dat de vele jagers gebruiken (de condor is een aaseter en hij krijgt te veel lood binnen, wat hem vergiftigt). Dus, worden ze weer gevangen en ontgiftigd in de hoop dat ze het hiermee gaan redden.
Daarnaast zijn er steeds meer bewuste jagers die om die reden koperen kogels gebruiken die niet schadelijk zijn voor de Condor (als er tenminste niet mee op de condor geschoten wordt, natuurlijk).


's Avonds trekt hij een volle zaal met zijn verhaal over een jong pasgetrouwd stel dat met een sweepboat (totaal ongeschikt voor dit doel) de Coloradorivier gaat afvaren.
Ze zijn er bijna, na heel veel bijna ongelukken en waarschuwingen, als ze spoorloos verdwijnen. De boot wordt wel gevonden met alles erop en erin, maar Glen en Bessie Hyte zijn nooit meer "boven water" gekomen.


Het is een mooie afsluiting van ons verblijf daar.

3 dagen Grand Canyon, met een blue moon (2 nachten achter elkaar met een volle maan):
- 1 mooie zonsopgang, maar bewolkt;
- geen mooie zonsondergang;
- geen sterren;
- geen maan.
En toch vergeet ik deze dagen nooit meer.

En, er is geen groter contrast mogelijk met waar we nu zijn: in hotel Excalibur op de strip in Las Vegas.
We zitten een beetje bij te komen van de rit, het inchecken en de geluiden die op ons afgekomen zijn (van mensen en speelkasten): we gaan ons zo meteen onderdompelen in deze wereld.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten