maandag, augustus 17, 2015

San Francisco


Wat een leuke stad!

Om even over 9 uur zitten we op de fiets: we gaan vandaag een toertje doen met als hoogtepunt over de Golden Gate Bridge.
De aanloop ernaar toe is al heel interessant omdat je ziet hoe de inwoners van SF hun zondagochtend beginnen.
- Er wordt buiten de deur ontbeten, bij kraampjes of gewoon lekker zittend op het gazon.
- Er wordt ontzettend veel gesport en gejogged langs het water: veel vaders die hardlopen achter de buggy. Er zijn openlucht work-outs, maar ook klimhallen te vinden.
Het is heel levendig op zo'n zondagochtend.

De eerste officiele stop (we hebben dan al wel 10 x stil gestaan om even te kijken, iets te fotograferen of om tegen elkaar te zeggen hoe geweldig we dit vinden) doen we bij Palace of Fine arts, een prachtig complex uit 1915, speciaal gebouwd voor de Panama-Pacific International Exposition.
Wat ik vooral opvallend vind is dat de vrouwenbeelden met de rug naar buiten staan: ze lijken allemaal in een soort open kolom te kijken: heel apart!











Daarna gaan we de brug op: meer dan 2 km. lang. Bijzondere ervaring.





Aan de overkant bij Sausalito rusten we even voor een lunch met een gezonde guiche en daarna gaan we de grote loop pakken die langs de baai uiteindelijk bij Tiburan aankomt. Daar nemen we de ferry.
De verhuurder van de fietsen vertelde ons vanochtend dat het een vlakke tocht was, een stuk van 8 miles (12.8 km.) En dat is ook zo, ware het niet dat we een verkeerde afslag nemen, waardoor we heel wat extra afdalingen en klimmetjes voor de kiezen krijgen.
Maar de tocht is prachtig en we zijn ruim op tijd bij de ferry!
Die legt nog even aan bij Angel Island, waar ontzettend veel mensen aan boord komen. Op het bovendek blijft het gelukkig rustig en als we eenmaal weer varen, is het goed vol te houden met dat zeewindje.

Via Fishermans Wharf fietsen we - laverend tussen Ferrari's en andere blitse wagens - terug naar ons verhuurbedrijf.





Peter heeft nog wel zin om nog even terug te gaan naar Fishermans Wharf, maar dat kan ik niet meer opbrengen.
We frissen ons wat op in het hotel, pakken een flinke pils in een kroeg en gaan daarna eten en we zijn allebei heel tevreden over deze dag: alweer een hoogtepunt!

Morgen weer een: dan is Peter jarig!





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten