woensdag, augustus 12, 2015

LA: Hollywood en asfalt

Gisteren zijn we naar Hollywood gereden en hebben de dag doorgebracht in Universal Studio's.

De weg ernaartoe is vrij simpel en we wandelen dan ook al om 9.15 het park in.
We zijn toch weer onder de indruk van de omvang en de manier waarop alles geregeld is. We herkennen wel wat we ook in Azie zien: voor je bij de eigenlijke attractie bent, passeer je veel retail en horeca.


Eerst doen we de studiotoer. We worden in een treintje langs de studio's gereden en kunnen door de openstaande deuren zien dat er gewoon echt in gewerkt wordt. Daarna gaan we door loodsen waarin we een stuk entertainment krijgen wat ongekend spectaculair is.
We maken een aardbeving mee onder in een station; de rijden door een dorp dat overvallen wordt door een wolkbreuk en een overstroming; we zijn getuige van een aanval van een haai (de man die het betreft kan het niet navertellen); en onze trein wordt aangevallen door dino's en even later door een bende op de snelweg. We ontsnappen ook maar net aan een aanval als we Bates Hotel passeren.
We worden door al deze avonturen heengeleid door een life presentatrice die dit doet met een elan alsof ze het verhaal voor de eerste keer meemaakt.
De tour duurt een uur!
We genieten enorm.
Van de shows die ook nog gegeven worden, is Waterworld wel de top.
Piraten scheuren langs op waterscooters, er landt een heus vliegtuig in de pool en er zijn vele beschietingen, ontploffingen en branden. Gelukkig loopt het avontuur goed af...


De terugweg is ook spannend. We dachten de spits te ontwijken door eerst te eten daar, maar dat is te optimistisch. We zitten er midden in en we komen op een totaal andere weg uit, waardoor we op een gegeven moment flink moeten improviseren met de route. Maar we komen er samen uit.
Ik heb een goede navigator en Peter een goede chauffeur.

Deze ervaring kunnen we daags erna goed gebruiken: op de terugweg zitten alle wegen potdicht en we doen er ruim 2 uur over i.p.v. 50 minuten.
We gaan weer downtown, want Peter gaat zijn verjaardagscadeautje scoren bij Amoeba: een van de grootste CD-zaken ter wereld.
Ze hebben een enorme sortering aan tweedehands en daar snuffelt Peter het liefst tussen om cd's te vinden die elders niet te krijgen zijn.
Ik kijk hoe hij geniet: als een kind in een snoepwinkel.


Er blijft nog wat tijd over om samen over Hollywoord-en Sunsetboulevard te wandelen. We lunchen in het Hardrockcafe waar Peter ook nog eens de leren broek van Zappa kan bewonderen: het is vandaag echt zijn feestje!


- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Grappig dat een mens zo blij kan worden van een plaat en een spijkerbroek!!

    BeantwoordenVerwijderen