vrijdag, augustus 07, 2015

Joshua Tree

De rit van Las Vegas naar Joshua Tree valt me tegen, vooral omdat het veel langer duurt dan ik gedacht had.
Het enige wat ik er nog wel leuk aan vind, is dat er zowat de hele route "dips" in de weg zitten, zodat je de hele dag het gevoel hebt dat je in een attractie op de kermis zit: Park Hilaria, maar dan weer totaal verlaten.

Rond 3 uur rijden we het Natuurpark Joshua Tree in en dat maakt veel goed.
Het is weer een uniek park met zijn aparte "bomen" en het verrassende is dat die steeds weer in een nieuw decor lijken te staan: nu eens in een totaal open vallei en dan weer tegen rotsformaties of op heuvels met andere planten, zoals jucca's.
Peter wil vooral dat ik zwart/wit foto's maak zoals die op een platenhoes van U2. We maken er een heel project van en hebben veel lol.



Precies voor 6 uur komen we bij de "Clayhuts" aan van Bonita Domes.
We moeten off road een heuvel oprijden, waar we ze al vanuit de verte konden zien liggen.
Het is veel primitiever dan ik gedacht had (zo moeten we b.v. onze kleihut inkruipen om te kunnen gaan liggen op het matras op de grond en is de ruimte eromheen alleen groot genoeg voor een paar plantenspuiten waar je je 's nachts mee kunt sproeien voor verkoeling en een zaklamp. Het nisje dat je achterin vindt, bied alleen optisch wat ruimte, want erin zitten, gaat nauwelijks...


Er staan in totaal 4 van die hutten:
een flinke grote voor de eigenaresse Lisa en nog zo een als die van ons waar 2 meisjes logeren. De vierde hut is de bad-/doucheruimte die, zeker in vergelijking met onze woning, riant groot is.
De toiletruimte is niet van klei, maar van alle gemakken voorzien!

Het is een plaatje!
En het plaatje wordt nog mooier als we na een lekkere Thaise maaltijd in het dorp, voor onze hut - gedouched en wel - genieten van de zonsondergang en een sterrenhemel die ik nog maar een keer eerder zo heb gezien, nl. boven Monument Valley: fantastisch!


We zijn er stil van geworden en kruipen de hut in, gaan nog een paar keer met de plantenspuit aan het werk en vallen wonder boven wonder goed in slaap.
Het is nog steeds rond de 35gr. Celsius...


- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking: