woensdag, augustus 16, 2017

Singapore

Eerste indrukken:
- wat is het hier schoon, netjes, geciviliseerd;
- is dit Azië?
- wat een sky line!
- wat een brede straten, met mooie tussenbermen met bloemen;
- het is hier niet zo bloedheet.

Met de taxi rijden van van het vliegveld naar Andrew Road, nr. 5.
Daar wonen Koen, Kim, Mas en Imke voorlopig.
We staan onder in een soort parkeerkelder en lopen via de glazen deuren het gebouw in.
Er moet hier ergens een lobby zijn waar ze Kim even kunnen bellen en dan komt het helemaal goed.
Geen lobby te zien, wel nog net een vriendelijke juffrouw die haar kantoortje afsluit. We staan in het verkeerde gebouw. We moeten hiernaast zijn.
Als we daar aangerold komen (ze zijn hier niet echt ingesteld op rollpackers, zegt Peter), zien we Kim: ze staat ons al op te wachten en geen 2 minuten later komen Mas en Imke uit het zwembad aangehold: we zijn weer samen!

De kinderen zijn vrolijk, vertellen honderuit over de plek waar ze nu wonen en de regeltjes die daar gelden ("Opa, jij mag daar bijvoorbeeld niet tegen dat hekje aan staan.") Er wordt naar een galerijhekje gewezen, waarachter inderdaad nogal een diepe inkijk naar de benedenetages te zien is.
Over de school, hoe leuk en anders het daar is. "Wij schrijven hier een andere letter b. Dat moet hier zo: B. Maar dat geeft niet hoor, zo kan ik het ook."

We eten lasagna en drinken er een goed glas wijn bij. We genieten van het samen zijn.
We praten bij. De kinderen pakken meegebrachte cadeautjes uit, o.a. van tante Manon (alvast voor hun verjaardag). Ze vallen goed in de smaak, want ze zijn meteen volop aan het spelen.

Wat fijn om te zien dat het goed met ze gaat.

Morgen gaan we een beetje de buurt verkennen en vrijdag gaan we mee naar de school. Dan worden de nieuwe kinderen geïntroduceerd en daar mogen ouders/grootouders bij zijn. We boffen dus.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten