dinsdag, augustus 15, 2017

Bangkok anders

Bangkok is aan het veranderen, of wij zien het nu pas, dat kan ook!
We zijn niet meer zo bezig met de highlights, maar vinden meer plekken die ook interessant zijn, maar niet zo voor de hand liggend.
En dan zie je Bangkok anders.

Gisteren kwamen we al bij Asiatique (in het Zuidelijke deel van de stad) en vandaag gaan we met de watertaxi naar het Oosten van de stad.
Dat watertaxiën is al heel leuk: alleen maar locals die zich op deze manier verplaatsen over de klong en hoe behendig zij zijn in het in- en uitstappen. Dat gaat niet met een loopplankje of zo, nee je stapt via de zijkant precies op op het goeie moment in, als hij heel eventjes stil ligt. Daar zorgen de 2 "conducteurs" voor (een links en een rechts): zij meren de boot bij elk stationnetje even aan en tijdens het varen wandelen zij behendig over de buitenzijkanten om de kaartjes te verkopen: evenwichtskunstenaars zijn het, mannen en vrouwen. Oh ja, zij dragen wel een helm voor het geval ze er even het hoofd niet bij hebben en niet op tijd bukken bij een bruggetje.
Af en toe zijn er ook nog dwars-overstekende pontjes, voor een enkele voetganger of fietser die even naar de overbuurvrouw wil of zo. Hoe die precies werken heb ik niet kunnen ontdekken. Er is geen veerman op het pontje (een soort vlot) en het lijkt automatisch te gaan, want ik zie de overvarende geen enkele handeling doen.

We komen uiteindelijk waar we willen zijn: een vliegtuigkerkhof, midden in de wijk. Een groot veld waar een stuk of 4-5 vliegtuigwrakken liggen. Er woont op dat terrein ook een Thaise familie die de entreegelden int. Ik dacht eerst dat ze in een van de 2 hangaars wonen, maar bij een vluchtige inspectie blijkt dat die vol rotzooi staan en dat de familie zelf toch echt in het krakkemikkege hutje woont dat ook op het terrein staat.
Het is een heel vreemd beeld, die wrakken daar!

Vlakbij is een splinternieuw supernet winkelcentrum waar we koffiedrinken met een overheerlijke soort bossebol, maar dan zonder chocola en de slagroom vervangen door een koffiecreme: geweldig lekker. En, oh, ja, we lunchen daar ook!
Ze zijn niet snel, maar koken kunnen ze wel!

Ik krijg hier hetzelfde idee als zo'n 15 jaar geleden in Londen, toen Camdenmarket in ontwikkeling was en de Docklands.
Bangkok is echt aan het veranderen, moderniseren en ook nog op een mooie manier, vind ik.

Als afsluiting van onze reis door Laos en Thailand, dineren we in Asiatique. Heel erg lekker (en een beetje duurder dan anders) en we gaan naar een Thai-boks show: Muay Thai Live Experience.

Het is een fantastische afsluiting van een fantastische reis.

Nu naar Singapore, waar we Kim en de kinderen gaan ontmoeten, en een paar dagen later Koen (is nu nog een paar dagen in Houston).
Eens kijken hoe ze daar gestart zijn, 6 weken geleden, en hopelijk gaan we ook nog net zien waar ze in hun Singapore-periode gaan wonen.
Ik kijk er erg naar uit!




- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten