zaterdag, oktober 24, 2015

Lissabon

Op het vliegveld van Eindhoven ontmoeten we weer bekenden. Deze keer is het collega Berry met Ingrid (waar zou Evert-Jan naar toe gaan deze keer?).
Zij gaan naar Tenerife. "Noteer voor ons wat tips voor de Kerst!" vraag ik als we gaan boarden voor Lissabon.

De stewardessen van Transavia zijn opvallend vriendelijk en we hebben een heerlijk plekje: 2 stoelen naast elkaar bij de nooduitgang!
De aangekondigde 20 minuten turbulentie zijn er gelukkig maar 10 en ook op dit fijne plekje is het niet echt lekker.

Als we 4 uur later uit de taxi stappen, staan we in de straat beneden waar we vorig jaar sliepen. We wandelen een klein stukje de straat in en als we even inhouden om naar de huishummers te kijken, vraagt een mooie jonge knul aan mij "Tineke?"...
We worden door hem naar de 2e etage gebracht en ons appartementje in geleid. Het ziet er heel gezellig uit en als we naar buiten kijken, weten we het zeker: we zitten nog geen 100 meter van de plaats af waar we vorig jaar waren: nu wel met vrij uitzicht op het water!




We wandelen naar Alfama en reserveren aan de deur voor morgen een plaatsje in "ons" fadorestaurantje (ook nu is het er weer volle bak).
De hoogbejaarde zangeres die ook even een luchtje staat te scheppen is verrukt, als ik zeg dat we morgen weer speciaal naar haar komen luisteren.

We kiezen op gevoel een ander klein restaurantje uit en dat is geen verkeerde keuze: het is er heel gezellig. We zitten aan tafel bij een Duits echtpaar dat hun zoon bezoekt die hier stage loopt. En tot onze verrassing zingt ook hier de hele familie fado: zoon, vader, buurvrouw en buurman en een heel jong meisje (zelf zegt ze ietwat verlegen maar niet echt bescheiden) "the voice of Portugal" en zo klinkt ze ook: Fantastische stem.
Ik krijg ze niet op de foto (mijn i-phone geeft aan dat er te veel foto's op staan), maar nadat we er wat uitgehaald hebben, kan ik nog wel een paar maken.




Het voelt heerlijk als we weer naar huis slenteren!
Lekker gegeten, mooie muziek, zachte temperatuur (t-shirtje is warm genoeg)...






- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten