zaterdag, oktober 31, 2015

Vittoria Stones in Evora

Vittoria Stones in Evora is een verrassing. Natuurlijk hebben we dit hotel voor de laatste nacht zelf geboekt, maar dat is nogal lang geleden en we hebben geen idee waar we terecht komen (dat vinden we eigenlijk het leukst).
Het blijkt een 4 sterren-hotel aan de rand van het prachtige oude stadje, alles design en o, zo leuk ingericht! De relatief kleine kamer lijkt daardoor groter, comfortabeler en fijn om in te zijn. De badjassen hangen klaar!






Het spiegelplafond van de gang in het hotel.


We houden ons in en nadat we de eerste verrukking voorbij zijn, wandelen we lekker het stadje in. Het is niet zonnig, maar de temperatuur is goed.
Er is veel te zien, maar we zijn beiden heel benieuwd naar de kapel die is opgetrokken met menselijke botten.
De kapel is onderdeel van een mooie kerk. De kapel vind ik nogal luguber en dan ook nog op Halloween! brrrr....






De rest van het stadje is hartstikke leuk. Kleine steile straatjes met mooie klinkertjes; leuke doorkijkjes, een romeinse tempel en oude kerken gecombineerd met moderne kunst. Echt de moeite van een bezoekje waard en we zijn blij dat we er de hele middag kunnen doorbrengen.







De lunch is zo uitgebreid en goed (heerlijke tapas gegeten) dat we besluiten het avondeten over te slaan; zeker nadat we nog een lekker ipa- biertje hebben gedronken.

We gaan terug naar het hotel! Op tijd naar bed en morgen na het ontbijt rijden we terug naar Lissabon. We hebben dan nog ruimschoots de tijd om naar een van de oudste Europese magalithische momumenten te gaan (een soort Stonehenge, denken wij). We gaan het zien, morgen.




- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten