maandag, oktober 26, 2015

Alles ziet er anders uit....als de zon schijnt

Als we 's morgens wakker worden, komt de zon er voorzichtig door.
Dat belooft wat.

Nadat we lekker ontbeten hebben met verse broodjes en een eitje, wandelen we door Alfama en ontdekken een nieuwe stadslift die ons in het hogere gedeelte brengt. Dat scheelt weer heel wat trapjes. (Als je in Lissabon wilt wandelen, moet je niet echt opzien tegen trappen lopen, want je ontkomt er niet aan.)

Na nog wat klimmetjes zijn we bij het Castelo de São Jorge. Het is nooit een kasteel geweest voor bewoning, maar meer een verdedigingsbouwwerk.
Na de aardbeving van 1754 bleef er weinig van over en het duurde bijna
200 jaar voor het weer in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld.

In het ochtendzonnetje drinken we ons eerste lekkere kopje koffie van vandaag terwijl we genieten van de pauwen die om ons heen wandelen.

Op het terrein van het Castelo is een archeologische vindplaats met resten uit de Moorse tijd tot 7e eeuw voor Christus en met resten van het paleis uit de 16e eeuw.
Een architect heeft een roestig strak ontwerp als overkapping op de opgravingen ontworpen, die sterk contrasteert met het strakke witte gebouw dat boven de Moorse woningresten staat.
Ik vind het wel iets hebben, zeker nadat we hierover uitleg hebben gekregen van een gids bij de rondleiding over het archeologisch terrein.



Als we rond de middag het kasteel verlaten, staat er een rij van minstens 50 meter voor de toegang: wat fijn dat we vroeg waren!

We gaan met een speciaal tramlijntje naar Bairro Alto waar we ruim de tijd nemen om te lunchen op het Largo do Carmo.

Op de weg terug kopen we een klein zakje gepofte kastanjes, eten al wandelend een ijsje, kijken wat etalages en concluderen dat het een heerlijke dag is geweest.

's Avonds eten we heel erg lekker bij Cruzes Credo aan de voet van de Se kathedraal (op de heenweg giet het pijpestelen, maar als we terug naar huis wandelen is het weer droog en voelt het als een zwoele zomeravond).



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten