zondag, oktober 25, 2015

Dagje naar Sintra

Ik zal het eerlijk zeggen: het weer hier valt tegen.
Vanochtend toen we opstonden, dikke wolken en regen.
Positief puntje: de temperatuur is goed, dus tussen de buien in, is het lekker.

We zijn van plan om vandaag naar Sintra te gaan met de trein en dat plan voeren we gewoon uit!
We zijn niet de enigen en het is daardoor druk in de trein. Omdat we redelijk vroeg zijn voor vertrek van de trein, hebben we een prima zitplaatsje.

We stappen meteen nadat we in Sintra zijn aangekomen, op bus 434 die ons naar het Palácio de Pena brengt. De Capitoolgids noemt het een spectaculair paleis en "een eclectisch ratjetoe van bouwstijlen" en met dat laatste ben ik het roerend eens. Ik vind het net een bouwwerk in Eurodisney (bijna een belediging) waarbij men gedacht heeft "we moeten iedereen te vriend houden".
Binnen vind ik het niet echt heel mooi, maar de ligging is prachtig, al zien we daar vandaag weinig van omdat de hele heuvel zwaar in de mist ligt en de flarden zelfs over de binnenpleintjes neerdalen.
Reden waarom we een wandeling in de tuin moeten skippen; jammer. "Misschien iets voor een volgende keer?" oppert Peter.







Met de bus (vol met zingende Franse kinderen) gaan we terug naar het historisch gedeelte om het Palácio Nacional de Sintra te bezoeken en dat vind ik veel mooier! In iedere ruimte is er wel iets wat me bijzonder raakt: de ene keer een plafond, dan weer een mooie doorkijk naar het landschap of een prachtig betegelde zaal.

De unieke schoorstenen van de keuken van het Palácio.












Na de lunch is het even droog en wandelen we door de steile straatjes van het historisch gedeelte; we nemen nog even terloops een digestiefje (Ginjinha in een cupje van pure chocolade). De afdaling naar het treinstation doen we ook te voet omdat de weg naar beneden ons leidt langs heel veel kunstwerken "dreams and queens". Er zijn hele mooie beelden bij en omdat we zo aan het genieten zijn, zijn we bij het station voor we er erg in hebben.

De trein terug is heel wat minder druk dan vanochtend en blijkbaar zijn we moe, want we dommelen beiden in slaap.
Een heerlijke koffie bij Starbucks bij aankomst doet ons goed en we wandelen weer fris naar ons appartment.

Als we daar aangekomen zijn, lezen we dat er grote overstromingen zijn op Tenerife! Jeetje, voor zover wij weten zitten er 2 collega's van ons.
Eentje zagen we op het vliegveld bij ons vertrek.
Snel informeren...



- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Ook al is het weer wat minder, ze hebben gelukkig wel digestiefjes! Dat valt weer mee...😉

    BeantwoordenVerwijderen