dinsdag, augustus 06, 2013

Vlaggetjesdag

Bij Boeddhatempels zie je altijd "heilige" bomen of zogenoemde bo-bomen, waarin hele slierten met boeddhavlaggetjes hangen. Ik vind dat zo mooi!


Omdat we vandaag toch geen plan hebben, besluiten we naar het dorp te wandelen en zo'n vlaggetjessliert te kopen; die kan ik dan in ons achtertuintje in de tak boven ons Boeddhabeeldje hangen.
Maar ja, de boeddhawinkel is dicht. Jammer.

's Middags steken we de weg weer over naar het strand. In de stoelen voor het "visrestaurantje" installeren we ons met leesvoer en hoofdkussentje: we gaan het er eens van nemen, lekker relaxen.
De zee is ontzettend woest, huizenhoge golvenrijen achter elkaar beuken op de rotsen waardoor soms de hele baai in het "sop" lijkt te liggen en wij op het hoogste deel van het strand soms bijna natte voeten krijgen; dan weer is het bijna angstaanjagend kalm. Ik moet aan de tsunami denken en hoe dat dan tekeer moet zijn gegaan hier en dan is dit stukje nog gespaard gebleven, juist door de rotsen die als golfbrekers hebben gewerkt...
Onze gastvrouw vertelt 's avonds dat ook zij gefascineerd heeft staan kijken naar de golven die ze ook in jaren niet zo hoog en woest had gezien.
(fototoestel lag in het guesthouse).
We eten een bordje minifrietjes op het strand als er ineens een regenbui komt en spreken met het visrestaurantje af dat we morgenavond kreeft bij hem komen eten. Hij belooft die morgenochtend vers te gaan kopen voor ons.
We zwemmen daarna nog even in het zwembad van het guesthouse en kwalleballen nog even (we hebben hier speciaal uit Nederland een bal voor meegenomen).
We hebben lol.

Gisteren waren de schildpadden te laat voor ons op het strand; misschien vanavond?

Nee hoor, de turtle is het luipaard van Tangalle.
We hebben wel de wachttijd veraangenaamd met een goed boek en lekkere Old Arak.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten