zondag, augustus 04, 2013

Als alles meeloopt...

...is er een optocht!
Een keer per jaar in augustus in Tangalle en juist vandaag.
Nadat we aan de overkant naar de zee zijn geweest (woeste golven die Peter haast omslaan weerhouden mij ervan om te proberen in zee te gaan) wandelen we richting centrum om de optocht te gaan bekijken.




Vanaf een uur of half drie begint het volgens onze gastvrouw van Moonstone villa's en dus zorgen we om half vier zo'n beetje ter plekke te zijn.
Het wordt steeds drukker langs de straat en we hebben moeite om een goed plekje te vinden. Niet zozeer om iets te zien, want de Sri Lankaantjes zijn allemaal zo klein dat zelfs ik gemakkelijk over hen heen kijk, maar meer om de schaduw. Het is nog steeds heel warm hier en de zon brandt fel. In al die weken hebben we nog maar 2 korte regenbuien gehad.
Om kwart over vijf komt de stoet langs de plek waar wij staan: het is een carnavalsoptocht!




Veel verkleedpartijen, loopgroepen, dansgroepen en muziek en vooral veel getrommel.




Heel mooi om te zien en wat opvalt is dat de thema's van de dansvoorstellingen in Kandy allemaal terugkomen: de pauwendans, de oogstdans en de Kandydansers zelf.




Het laatste deel laat erg lang op zich wachten en dan horen we van een in Bahrein werkende chauffeur dat de stoet dansers (deel 2 van de optocht) ook een route van zo'n 6 uur hebben afgelegd langs alle dorpen die aan deze optocht meedoen en dat het laatste stuk dus steeds langzamer gaat omdat de dansers compleet uitgeput zijn.




We zien dat ook als de laatste stukken van deel 1 langs ons guesthouse komen: er is weinig actie meer en de deelnemers lopen op hun laatste benen.
Zelfs de meelopende olifanten lijken het gehad te hebben; ze vreten de bermen op en trompetteren als protest.
Als we thuiskomen, blijkt er gebeld te zijn: mijn vader heeft weer een longsteking. Even afwachten dus...
- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten