zondag, augustus 11, 2013

Colombo - het slot -

De laatste dag Colombo is gelukkig weer een hele mooie, relaxte.
Na een heerlijk ontbijtje bij Garden guesthouse, gaan we op pad.


We zijn redelijk vroeg in het marktgedeelte (groenten, fruit en kruiden) en zoeken de meest nauwe, afgelegen stegen op waar handel wordt gedreven.
Wat heel erg opvalt en zelfs ontroert is de oprechte vriendelijkheid en openheid van de mensen die we daar zien. Ze groeten, vragen waar we vandaan komen en hebben er lol in om voor ons te poseren...zomaar: ze weten immers dat er ons niets te verdienen valt.





Daarna wandelen we richting het Dutch fort en komen onderweg langs straten waar je door de reklameborden de koopwaar niet meer ziet; de grote moskee die nog groter gemaakt wordt; een mooie Hindoetempel die al weer dicht is (we hebben in een maand tijd niet echt veel open Hindoetempels gezien) en per toeval komen we bij het Dutch museum - een oud herenhuis -.
Als museum stelt het niet zo veel voor, maar je krijgt wel een goede indruk wat de invloed van de Nederlanders geweest is op diverse gebieden (onderwijs, politiek, religie etc.).


Als we bij het Fort aankomen, stuiten we op een Staatswinkel met fixed prices en dat kun je meteen merken aan personeel en bewaking: er wordt geen enkele moeite gedaan om ook maar iets aan de man te brengen. Sterker nog, als wij heel flauw tegen flexibele popjes staan aan te tikken die dan een bewegende optocht moeten voorstellen (de razende reporter Peter B. staat dan de zaak te filmen), komen er twee personeelsleden gewoon meehelpen de zaak in beweging te houden en hebben de meeste lol!


In het oude ziekenhuis van ruim 2 eeuwen oud, zijn hele mooie winkeltjes en horecagelegenheden te vinden en op de binnenplaats lunchen we ontzettend lekker en relaxed.


Het is een heerlijke slentermiddag die ons toch ook weer naar het strand brengt, waar het aan de boulevard weer heel druk en gezellig is.


De laatste maaltijd bestaat uit krab bij Green Cabins: heerlijke afsluiting van een hele fijne tijd in Sri Lanka.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten