woensdag, augustus 07, 2013

Missie geslaagd

Vanmorgen eerst met de taxibus die ons naar Galle vervoert naar de boeddhawinkel om de vlaggetjes op te halen. Het wordt nog even spannend, want wij zijn te vroeg en de eigenaresse van de zaak is maar net op tijd, maar toch!
Ze is erg trots op het resultaat en wij zijn er heel blij mee.


Onderweg naar Galle beklimmen we een van de hoogste Boeddha's, gaan we naar een batikwinkel waar we zeker iets zullen kopen volgens de chauffeur (nou, nee dus; ik had hem gewaarschuwd). We hebben wel een leuk gesprek met de dochter van de batikeigenaresse (haar moeder, 80 jaar); die dochter woont en werkt in New Castle (Engeland) en wij hebben haar diverse tips over uitstapjes binnen Sri Lanka kunnen geven.


Ook zien we diverse (nep)paalvissers. Paalvissers zitten op een door hen geconstrueerd plateautje aan een paal in het water te vissen: 's morgens heel vroeg! Maar, omwille van de toeristen zitten er langs de kust een aantal acteurs die - op zo'n paalconstructie gezeten - vissers nadoen en dan via een aantal vrienden aan de kant geld proberen los te krijgen voor de foto die jij er zelf van maakt. Ik kan helaas geen foto laten zien: ik vind het te nep om er zelfs (al dan niet stiekum) een foto van te maken.

In Galle komen we in een groot herenhuis terecht binnen het fort, maar dan wel op de zolderkamer.


Je kunt het je zo voorstellen: op het platte dak van het huis zijn een paar muurtjes gemetseld en afgestreken, daarop is een houten puntdak geplaatst en zie daar: sanitair erin en een kamerinrichting (bed, koelkastje, tafeltje, 2 stoeltjes en zelfs een TV) en dat is onze kamer; de overgordijnen hangen voor de verandering aan de buitenkant van de ramen, op ons dakterras.


We wandelen rondom het fort en drinken een glaasje witte wijn (ik was bijna vergeten hoe een wijntje smaakt, maar ik weet het weer!)


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Tangalla,Sri Lanka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten