zondag, augustus 14, 2016

Colorado Springs (3)

De laatste dag in Colorado Springs betekent ook zo'n beetje het einde van deze reis.
Morgen gaan we naar Denver (onderweg nog langs een grote outlet); brengen onze koffers naar het hotel, leveren de auto in op het vliegveld en laten ons met de shuttle weer in het hotel afzetten voor een laatste nacht in de USA.
Maandag vliegen we om elf uur naar huis (daar komen we trouwens dinsdag pas weer aan: even afzien..😂)

's Morgens zijn we een half uurtje bezig om onze spulletjes uit te sorteren: wat nemen we mee? (zeker te weten de Coleman-eenpits) en wat laten we hier achter?) de rest: onze host Tim heeft al laten weten dat hij hier wel raad mee weet en mensen blij mee kan maken: fijn!)

We rijden naar Old Colorado Historic District. Daar is niet alleen een hele leuke winkelstraat met aparte winkeltjes in historische pandjes, maar vandaag toevallig ook nog een vrij grote markt met locale producten en life muziek. Het is er heel gezellig. De temperatuur is geweldig: lekker zonnetje en niet te heet: zo fijn (ik denk: nog even heel erg van genieten nu het nog kan).
We eten bij Le Baquette een lekker uiensoepje en daarna stappen we weer in de auto voor de laatste bezienswaardigheid: het Olympisch trainingscomplex.
Er zijn er 3 in de hele USA, maar dit is het grootste en best geoutilleerde.
We krijgen een rondleiding en komen o.a. in de zwemhal, de schiethal, de gymzaal, de vechtsporthal en we zien de work-outs, de keuken waar de sporters kookles krijgen (ze moeten gezond kunnen koken) en de zaal waar allerlei metingen plaatsvinden (uithoudingsvermogen b.v.)
We zijn onder de indruk, niet alleen van wat er daar allemaal mogelijk is (werd ook al in een flitsende film vooraf uit de doeken gedaan), maar de manier waarop het complex is aangekleed. Je ziet b.v. ineens een hellend vlak, waarop wielrenners, atleten en bobsleefiguren voorbij lijken te flitsen...
Het is zo smaakvol ingericht: overal vlaggen van allerlei landen en staten; overal stimulerende spreuken (al vind ik deze eerder ontmoedigend, maar dat zal wel aan mij liggen: "Hoe meer je oefent, hoe meer je erachter komt dat het niet eenvoudig is om te winnen...") Er was natuurlijk ook een winkel met allerlei gadgets en sportkleding van Team America.
Ja, in Amerika weet men de zaken wel te verkopen!

We zijn in de loop van de middag terug om nog even te genieten van ons schrijverscottage en ja, dan ga je schrijven he?

Straks lekker op het fietsje naar Downtown om te eten.
We gaan zo eens uitzoeken waar.

Het is een fantastische vakantie geweest en een prachtige reis.



- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Een mooie reis met mooie verhalen. Bedankt voor 't meereizen!
    Tot snel, Rich

    BeantwoordenVerwijderen