donderdag, mei 02, 2013

Meivakantie

Even wat feitjes.
- Temperatuur bij vertrek in Brussel 4, in Antalya bij aankomst 31;
- In Nederland grijze lucht en regenbuien, hier alleen maar blauw en zon.

Het hotelletje waar Peter uit nostalgische overwegingen de eerste nacht in Side wil doorbrengen is nog niet gereed voor gasten, maar het alternatief dat we vinden is perfect: een eigen huisje (all inclusive voor 1 dag) en nog dichter bij de oude stad en pal aan het strand.
Side is t.o.v. 10 jaar geleden enorm gemoderniseerd met wandelboulevard en winkelgebied. De boulevard vind ik een verbetering, maar de winkelstraatjes zijn erg toeristisch geworden en doen ons denken aan Valkenburg.





Gonnie en Ad staan ons de volgende dag voor het hotel in Alanya op te wachten en binnen een half uurtje zitten we in de schaduw van een grote boom, met uitzicht op strand, zee en burcht, aan een drankje. Even bijpraten, als vanouds wanneer we samenzijn op vakantie of anderszins.
Lachen, kaarten, zonnen, wat lezen en slapen op het strand, zwemmen (op een enkele uitzondering na, want zij heeft een hekel en kou en nat en een nog grotere hekel aan de combinatie).
De thermometer geeft inmiddels 34 gr. aan.


De tweede dag in Alanya start voor Peter niet goed: hij voelt zich zwak, ziek en misselijk en brengt de dag afwisselend op zijn kamer en op een strandbed door. ' s Morgens op de markt ging het nog wel, maar daarna, nee!
Van de kroning krijg ik een enkele flits te zien als ik even op de kamer ben om te kijken hoe het met de zieke gaat of om me om te kleden. ' s Avonds zie ik een uitgebreide samenvatting. Voor fanatieke oranjeklanten lijkt het me een fantastische dag geweest: ik vond het er goed uitzien.


Vandaag zijn we de rondreis begonnen met de eerste rit naar Konya. We wisten dat het een mooie rit zou zijn en dat is ook zo, maar ook hier: veel verbeteringen aan het wegennet en Konya is flink monderner geworden.
We zien ook ongesluierde vrouwen, meer vrolijkheid, meer open blikken en we hebben echt kontakt met mensen (dingen de we 10 jaar geleden totaal anders ervaren hebben). Wat ook opvalt, is dat er zoveel terrassen zijn waar jong en oud, traditioneel en modern, aan een sapje zit (er is nog steeds geen drup alcohol te krijgen, dat dan weer wel) en vrouwen die gewoon een sigaretje opsteken!
Wel is het nog steeds zo dat je opvalt als Westerse/Nederlandse toerist. We werden zelfs heel enthousiast begroet en aangesproken door een jong stel uit Nederland: " He, hallo, Nederlanders!... wat leuk: jullie vielen ons meteen op. We zien zo veel donkerdere mensen.... Zijn jullie hier ook op vakantie? Hoe vinden jullie het hier!..." (Peter dacht even dat ik een bekende tegenkwam).


Het is hier 25 graden.

Op het blog van Peter kun je vast lezen welke bezienswaardigheden we allemaal hebben bezocht. Het is een heerlijke dag geweest.





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten