vrijdag, februari 15, 2013

14 en 15 februari

14 februari was zo'n dag die het net niet was...
Het weer was redelijk maar wisselvallig en zo was ook de stemming.

Wij reden naar het westen, naar Lefka, en bezochten een interessante opgraving van een plek waar 2 en wellicht 3 basilieken boven op elkaars resten gebouwd waren, wat duidelijk zichtbaar was aan de hier en daar goed bewaarde restanten van mozaiek vloeren.





Wij lunchten in een restaurant bij "moeders thuis", dat we na veel gezoek en "hier links?" of "hier rechts?" en "zeg jij 't maar" gevonden hadden. In nog zo'n zoektochtje naar een interessante moskee of kerk hadden we geen zin meer: we gingen op een terrasje lekker in het zonnetje zitten met een drankje en een boek...
Helaas, dan weer was het etablissement met het beoogde terras gesloten, of te veel in de wind of te vies. Kortom: terug naar ons hotel en op de gang voor onze kamer op 2 tuinstoeltjes genoten van het toen al weer laagstaande zonnetje.

's Avonds aten we in ons hotel "kleftico" (in een kleioven gegaarde lamsbout: lekker!).

Oh ja, we hadden ook nog geconstateerd dat de "flush" van onze toilet niet goed werkte. Gelukkig bleek dat vals alarm...
Dat bedoel ik, zo'n dag...

15 februari
We hebben er zin in: als we opstaan is de lucht weer strakblauw en de zon laat zich van de beste kant zien!
We ontbijten buiten in de zon op het terras aan zee.

We rijden naar Lapta, omdat we daar zo'n interessant uitziend gebouw hebben zien liggen tegen de berg: dat moeten we van dichtbij zien.
Maar hoe kom je daar?


Er staat geen enkele aanwijzing en de weggetjes naar boven zijn steil en smal, best lastig om te keren en dat moest nogal eens een keer! Te voet kwamen we wel wat verder, maar nog niet de goede kant op.
Gelukkig komen er 3 vrouwen het pleintje op (het laatste halfuur hebben we nog geen sterveling gezien) die ons de weg aanduiden. Na 500 meter slingeren staan we weer voor een kruising zonder aanduiding, maar met een Cyprioot waar Peter maar weer eens in gesprek gaat. Het werkt!
Na 5 minuten rijden we verwachtingsvol de binnenplaats van het complex op. Er is een receptiegebouwtje (onbemand) en als we eens goed rondkeken zien we dat we een bejaardencomplex opgereden zijn. Daar ben ik nu net niet naar op zoek!





Rondom het kerkje zijn de gebouwtjes ingericht als bejaardenwoningen waar oude mensjes al dan niet met een stok of rollator rondkuieren, zich totaal niet bewust van de 2 toeristen die wat doelloos ronddwalen en van het mooie uitzicht genieten.

Na dit succesje bezoeken we Bellepais, een oud klooster. Het is prachtig van architectuur en goed bewaard.
Terwijl we hier rondkijken, tellen we 3 busgezelschappen die er komen en weer gaan: Polen, Duitsers en Italianen. Ze lopen haast hijgend achter hun gidsen aan.


Terug in Girne schuilen we eerst in de auto voor een buitje, lunchen we in het zonnetje en installeren ons met een boek op een zonning terras. Na 15 minuten houden we het voor gezien: de lucht kleurt donkergrijs en de eerste druppels vallen. We rijden terug naar ons hotelletje: 't is mooi geweest voor vandaag.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten