zaterdag, april 22, 2017

Even wennen in Toscane

Na een prima vlucht met Ryanair (Tataaah! We zijn weer op tijd!), hebben we in no time het Fiatje 500 waarmee we naar San Jacopo al Girone rijden.
Onze host kan er pas tegen half twaalf zijn, dus we moeten nog een klein uurtje in the middle of nowhere wachten. We wandelen het gehuchtje in en vinden een restaurantje (een soort clubhuis). We worden vriendelijk ontvangen en "Ja, natuurlijk kunnen we nog wat eten!" (22.30 uur!)
We besluiten een pizza te gaan eten. Bij het bestellen blijkt dat we nog niet helemaal "geland" zijn. Ik wil graag een vier kazen-pizza die niet op de kaart staat. Ik probeer in het Spaans (dat lijkt immers op Italiaans, toch?), maar dat gaat niet goed. De kok die wel Engels spreekt, wordt erbij gehaald.
Ik probeer het nog eens: "Pizza, cheese, cheese, cheese, cheese!"
"Ah, pizza quattre formaggio!"
(Ja, dat bestel ik natuurlijk in Nederland ook zo in een Italiaans restaurant.)

De pizza is grandioos: het bord is veel te klein, zodat de pizza er half overheen hangt, maar dat mag de pret niet drukken. De wijn die we erbij drinken maakt het perfect.
De serveerster en de 2 koks komen regelmatig informeren of het goed is en glunderen bij onze complimenten.
Ik denk dat we hier morgenavond weer zitten.

Onze kamer is gelegen op de bovenste etage van een molen die dateert van 1200, pal aan de rivier de Arno.
We slapen als een roos.

Het ontbijt staat beneden klaar (vandaag maar binnen, maar vorige week de hele week buiten, vanwege het goede weer). Het is een frisse ochtend, maar de zon is er al wel!
Om 10 uur fietsen we langs de Arno naar Florence: genieten!
Lekker vlak, mooie tocht, prachtig fietsweer.

In Florence parkeren we de fietsen vlakbij de Ponte Vecchio en doen de rest van Florence lekker te voet.
We genieten van de pleinen, de prachtige gebouwen, de beelden, en de terrassen. Bij de Piazza de la Republica drinken we een kop koffie.
We bezoeken de San Lorenzo kerk.
De kerk op zich valt tegen, want de gedeeltes waar we echt op uit waren, o.a. de trap die ontworpen is door Michelangelo, hoort niet bij dit gedeelte en is sowieso gesloten op dit moment.
Maar in het gedeelte waar we zijn is een tentoonstelling van hedendaagse kunst en die is heel indrukwekkend! We worden niet vrolijk van de afdeling schilderijen met zwemvesten en INRI en de boot met drenkelingen (allemaal Jezusfiguren), maar het raakt ons enorm.
We belanden uiteindelijk bij een overdekte markhal Mercato di San Lorenzo waar we een kleine hap eten (lasagna) en een wijntje drinken.
Bij het afrekenen wacht ons een grote verrassing. Omdat we niet gepast kunnen betalen, geeft Peter 2 briefjes, met het idee dat de ober dan met wisselgeld terugkomt, zodat hij een fooi kan geven.
Maar nee! De ober geeft een briefje terug en zegt dat het zo goed is: dit keer kregen wij een fooi!! (Ik vermoed omdat we zo netjes gegeten hebben...).

Als we weer thuis zijn, zitten we nog lekker in de tuin en gebruiken de tijd om een blogje te schrijven.
Straks lekker eten in het "clubhuis"!



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten