dinsdag, april 25, 2017

Montepulciano

Zondag weer een prima dag in Florence.
We fietsen er weer naar toe en hebben geen plan: heerlijk.
We dwalen door de straatjes ten zuiden van de Arno. Bij de beroemde Bobbolituinen staan 2 gigantisch lange rijen wachtenden: een rij om een kaartje te bemachtigen en daarna nog een rij om de tuinen in te komen. Dat doen we dus niet!
We belanden in het rustige deel, waar we een cappuccino drinken.
In de kapel van Brancacci bekijken we de wandbeschilderingen van Petrus met behulp van een i-pad, wat heel veel meer info geeft dan de vorige keer zonder.
We eten in een heel alternatief veganistisch restaurantje. Een soort wrap met veel groentes en heerlijke sausjes, kunstig gedrapeerd op een leitje. Zonder bestek en zonder servet: probeer dat maar eens zonder knoeien binnen te krijgen! We zijn blij dat we achterin het etablissement zitten, zodat niemand ons kan zien. De stokje die langs de tafel in houdertjes hangen, met papieren placemats zijn maar een keer of vier op de grond gevallen! Het warme drankje dat ik erbij besteld had, smaakte nergens naar, maar het was wel lekker warm.
We fietsen terug en wandelen omhoog naar de piazale de Michelangelo. Het uitzicht over Florence is prachtig.
Bij thuiskomst kunnen we nog een uurtje in het zonnetje zitten.

's Avonds gaan we voor de derde keer naar het "clubhuis" om te eten.
Dan komen we er achter dat het inderdaad een soort gemeenschapshuis is.
Alle obers en koks (op 1 na) werken hier als vrijwilliger! Van de opbrengt houden ze het hele clubhuis, inclusief bar en biscoop in stand: het enige vertier in het dorp. Maar het gaat goed: het is er elke avond heel druk met locals, die - wat wij toch wel verwonderlijk vinden - zich voornamelijk te goed doen aan pizza's. (Die zijn overigens heel lekker!); wij hebben een gemengde ham/kaasplank als voorafje: smullen!

De dag erna rijden we naar Fiesole. We moeten een flink eindje omhoog, maar ons Fiatje doet het prima!
In Fiesole wandelen we door het amfitheater en daarna omhoog naar een uitzichtspunt. Wat we zien, laat zich raden: Florence, maar dan precies vanaf de andere kant dan gisteren.
Het is heerlijk zonnig weer, waar we intens van genieten.
De uren daarna toeren we met ons 500'tje door het Toscaanse landschap naar Montepulicano waar we tegen 17.00 uur aankomen.
We logeren in een ruim appartement (anno 1781) in een Agriturismo, op loopafstand van het dorp. Vanwege de kermis in het dorp en het "lange weekend" van de Italianen is er geen plaatsje vrij in de restaurants die ons zijn aanbevolen door onze gastvrouw.
"Dan maar naar de Chinees", zegt Peter "die heb ik een uurtje geleden gezien toen ik naar de supermarkt liep."
Helaas blijkt dat alleen een Chinees winkeltje te zijn.
Gelukkig vinden we nog een alternatief tentje waar we een gezonde salade kunnen eten en een overheerlijk (iets minder gezond) toetje!
Het is weer een fijne dag geweest.


- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten