zaterdag, april 29, 2017

Laatste dag Toscane

De terugweg rijden we in 2 etappes.
Vandaag gaan we via San Miniato naar Lucca; morgenochtend naar het vliegveld in Pisa.

In San Miniato pikken we nog net een bruiloft mee. Het is weer een hoop poeha, maar niet echt stijlvol (de bruid zit bij aankomst nog met een flinke dot kauwgom in haar mond, gezien de flinke kauwbewegingen).
De piazza de la Republica is uitgestorven, maar de fresco's en de in kalk gekraste taferelen zijn er niet minder mooi om. De muur is een restant van een 17e eeuwse kerk. Verder heeft het stadje niet zo veel te bieden, behalve een mooi uitzicht op het dal, ook tijdens de lunch.

In Lucca worden we hartelijk ontvangen in het guesthouse. Omdat de zon stralend aan de hemel staat en er een grote achtertuin is met zitjes, besluiten we om daar eerst nog maar eens een uurtje van te genieten en daarna naar het oude centrum te rijden.
Het vinden van een parkeerplaats valt nog niet mee, omdat we het idee hebben dat we net buiten de stadsmuur moeten zijn en we precies de verkeerde richting op rijden om daar een plekje te kunnen vinden.
Met wat draai- en keerwerk lukt het uiteindelijk.
Aanvankelijk gaat de standswandeling heel goed; binnen de kortste keren hebben we het enige grote ovale plein Plaza del Mercato (gevormd door het oude Romeins amfitheater) gevonden.
Na een korte stop gaan we de rest verkennen. En dan gaat het mis.
We vinden wel het kanaal dat door de stad loopt, maar lopen dan totaal de verkeerde kant op. We moeten een grote bocht maken, komen dan bijna weer uit waar we begonnen zijn, en koersen dan pas weer de goede kant op.
De stappenteller geeft 12.000 aan (het dubbele van wat je dagelijks nodig hebt) en we hebben nog niet echt veel van Lucca gezien. Het grote voordeel is wel dat we door zeer rustige straten wandelen: geen toerist te zien.
Dat merken we vooral als we weer op het goede pad zitten: in de via Fillungo kun je over de koppen lopen! Tjeetje, wat een drukte. We kunnen niet eens min of meer ons eigen slentertempo aanhouden.
We strijken weer maar neer op het Plaza del Mercato, eten een pizza die niet lekker is maar wel een espresso oplevert en wandelen terug naar de auto.

Als we ergens een stad hebben bezocht, zeggen we meestal tegen elkaar: "Deze stad heeft geen geheimen meer voor ons."
Dat kunnen we van Lucca niet zeggen. Mooie reden om er nog eens naar toe te gaan!

We hebben een goeie tijd gehad hier in Toscane.

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten