vrijdag, april 28, 2017

Certaldo en San Gimignano

De laatste dag in Montepulciano gebruiken we voor een dagje nostalgie: we gaan naar Certaldo en San Gimignano: de zon tegemoet!


Certaldo staat bijna in geen reisgids vermeld, ook niet in de Capitoolgids.
Ik snap dat niet zo goed, want in de oude bovenstad - bereikbaar via een Funicolare (kabelspoorbaantje)- heeft Boccacio zijn laatste jaren doorgebracht. Het huis is te bezichtigen en boven op de toren van zijn huis heb je een fantantisch uitzicht over het Toscaanse land. De Decamerone staat in honderden versies uitgestald in een bibliotheek in zijn huis.
Ook het prachtig gerestaureerde huis van de machthebbers, dat ook nog als gevangenis heeft gefungeerd, is de moeite van een bezoek zeker waard.
En hoewel er twee schoolklassen in een middeleeuws spel verwikkeld zijn en door de straten marcheren, heerst er een rust die je nog maar weinig tegenkomt.

Hoe anders is dit in San Gimignano: het wemelt er van de toeristen. Maar, het blijft een mooie plaats om lekker rond te dwalen: er is veel moois te zien.
En, een ijsje van een wereldberoemde ijsmaker die zelf als een soort "clown" voor de deur op de foto gaat met elke koper: 't is een circus, maar het ijsje smaakt verrukkelijk!

Morgen rijden we naar Lucca, onze laatste stop in Toscane.



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten