zaterdag, maart 04, 2017

Malaga: eindstation van een mooie reis

Vanochtend bezoeken we eerst de versmarkt in de Mercado de Atarazanas, net om het hoekje bij ons appartementje. Het is zaterdag, redelijk vroeg, dus nog gezellig druk. Het is weer een lust voor het oog. Die marktkooplui zijn ware kunstenaars op het gebied van etaleren en hun prijzen zijn ongekend laag. Een kilo aardbeien voor €1,-- (en die smaken toch lekker hier!).

Na het ontbijtje thuis met koffie van Starbucks, wandelen we naar het museum van modene kunst (Centro de Arte Contemporáneo) waar we kennismaken met het werk van Mark Ryder. We raken binnen de kortste keren geboeid door zijn werk.
Daarna bezoeken we Alcazaba: een Arabische vesting gebouwd op de resten van een Romeins bouwwerk, als residentie van de vorsten van Granada.
Het is goed geconserveerd en gerestaureerd: heel mooi.
Alleen kan ik er even minder van genieten, omdat ik heel moe ben van de wandeling ernaar toe en het museumbezoek. Normaal geen probleem, maar ik ben al dagenlang snipverkouden, ben met neusspray in de weer maar vooralsnog zonder resultaat: het vreet energie.
Dan maar even een koffiebreak.
We lunchen daarna op het Mercedplein.

Daarna dwalen we weer door het centtrum en verbazen ons over de hoeveelheid pleintjes, aparte beelden en vooral over de relaxte sfeer.

's Avonds kijken we nog even of er ergens een flamengoshow is, maar de prijzen van de 2 shows die er te vinden zijn, vinden we niet in verhoudng staan met het uurtje danswerk.
We gaan lekker uit eten op de laatste avond van onze reis in Andalusie.
Na wat misverstanden over aperitief en hoofdgerecht (wat ons een extra drankje en een leuk gesprekje met de dienster oplevert) zitten we na zo'n drie kwartier toch lekker te eten en wandelen we een uurtje later tevreden naar het appartementje.
Het was weer een mooie week!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten