zondag, februari 07, 2016

Zondag in Madrid

De zondag in Madrid wordt in de ochtenduren bepaald door de vlooienmarkt El Gastro.
Het is er gezellig; het aanbod varieert enorm (van stekkerdozen tot tropische vogels); in sommige delen tonen de verkopers ingetogen hun waren, in andere delen vind je de ouderwetse standwerkers die demonstreren en luidkeels hun waren aanprijzen.



Maar het is er vooral op deze zondagmorgen van de 7e februari 2016 winderig en behoorlijk frisjes. De Madrilenen hebben er kennelijk nog meer moeite mee dan wij, getuige het feit dat ze zich hullen in bontjassen en dikke mutsen dragen.


Wij genieten toch tussendoor van de stukken waar de zon wel tussen de kramen door kan komen, want dat is voor ons Noorderlingen al echt genieten.

Na de markt wandelen we naar de Plaza Mayor en door het oude gedeelte van Madrid. Vooral in de Mercado St. Miguel blijven we lang hangen: het is een lust voor het oog en voor de smaakpapillen: er zijn zo veel lekkere, aparte tapas! Je weet gewoon niet wat je moet kiezen....
Uiteindelijk gaan we voor een eenvoudig, maar oh, zo lekker, kaasplankje met een glas rode wijn in de wetenschap dat we hier nog een paar dagen zijn en dat de Mercado - net als alle andere highlights - echt zo dichtbij liggen van ons appartementje, dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn dat we hier aanleggen!


De middag brengen we al slenterend langs het Koninklijke Paleis, de cathedraal en de binnenstad door.
Daarna gaan we even naar het appartement: lekker bijtanken, "de Mol" kijken, bloggen: kortom weer even tot onszelf komen.

We gaan eens even kijken waar we gaan eten, vanavond.....
"La Tabernas".



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten