zondag, december 28, 2014

Op een onbewoond eiland....

Los Lobos: een onbewoond eiland, precies tussen Fuertentura en Lanzarote.
Met de ferry varen wij er in ongeveer 25 minuten naar toe.

We zijn van plan om de hele rondwandeling te doen. Het ene boekje zegt 3 uur, het andere iets meer of iets minder; de man bij de kaartenkiosk houdt het op 2 a 2 1/2 uur en dan blijkt toch weer dat de locals het het beste weten.
Onze wandeltocht duurt net iets meer dan 2 uur!

Als iedereen de boot afkomt, verwacht je dat er in kolonne gewandeld gaat worden, maar niets is minder waar. Het ene groepje gaat linksom, het andere rechtsom, en onderweg nemen enkelen een afslag naar de vulkaan of een strandje en na een kwartier voel je je echt op een onbewoond eiland.
Overal vulkaanstenen en lichte beplanting, die wel steeds verandert naarmate de tocht vordert. Aan de noordkant zijn kwelders en daar groeien b.v. zeekralen en lamsoren.



Als we rond zijn geweest drinken we een kopje heerlijke espresso aan de buitenbalie van het restaurantje en gezien de plaatsing van de afvalbak daar binnen (pal onder de toonbank waar de drankjes worden geserveerd en waar wordt afgerekend) zijn we toch enigszins opgelucht dat we ervoor gekozen hebben zelf wat te eten mee te nemen. We lunchen in de schaduw op de wachtbank voor de glasbodemboot, waarmee we een "minicruise" gaan maken: brood, eieren, worst, olijven met jalapenopeppers erin. Heerlijk! Na zo'n tochtje!

De minicruise brengt ons naar de achterkant van de half ingestorte vulkaan van Los Lobos waardoor we een geweldig mooi zicht hebben op de (halve) caldera. Als we weer bijna terug zijn bij het aanlegsteigertje op Los Lobos, gaat de boot even stil liggen en zien we enorme hoeveelheden vissen (de glasbodemrepen hebben we eigenlijk niet nodig).
We kunnen kiezen voor nog een extra uurtje op Los Lobos of terug naar Fuertenventura: moeilijk liggen op een zandstranje zonder een wijntje en andere eventuele versnaperingen of op heerlijke stretchers op ons eigen dakterras met alles voorhanden.
We kiezen voor het laatste.

(Als we daar naar toe rijden, wijst de buitenthermometer van de auto 26/27 gr. aan.)
Wat een heerlijk klimaat hier!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten