donderdag, december 25, 2014

Zon, wind en duinen

Na de eerste dag op Fuerteventura kan ik mijn indrukken in 3 woorden samenvatten: zon, wind en duinen.
De zon schijnt de hele dag (met uitzondering van de vroege ochtend).
De straffe wind zorgt ervoor dat het nooit te warm wordt en dat je een vestje bij de hand moet hebben en in het gebied waar wij zijn, liggen prachtige, blanke duinen waar we op 1e Kerstdag in gaan wandelen.

Vandaag verkennen we het noordelijke gedeelte van het eiland. We wandelen naar de vulkaan Hondo (6 km. heen en terug). Op het laatste hoge stuk waait het zo hard dat het echt uitkijken geblazen is dat we niet van het padje raken.
Hondo heeft een prachtig gevormde krater die vanaf het aangelegd uitzichtspunt bijna in zijn totaliteit te zien is.










We zien 5 toeristen die het kennelijk als een uitdaging zien om in de krater af te dalen. Wij vinden het maar gevaarlijk: het is een behoorlijk steile afdaling waarbij geregeld flinke stenen naar beneden rollen en als de afdaling al zoveel inspanning kost, hoe gaan ze dan weer boven komen?
We zijn niet de enigen die zich dat afvragen, want als we even laten lekker geluncht hebben komen we het Franse echtpaar tegen dat ook naar de waaghalzen heeft gekeken en aan ons vraagt of het 5-tal weer goed boven gekomen is. We blijven het antwoord schuldig.

(Benieuwd naar de BN'r die nu tegelijkertijd met ons naar de Canarische eilanden vloog? Die heeft daags voor vertrek zijn Wet Normering Topinkomens door de 1e Kamer gekregen.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten