zaterdag, december 27, 2014

Sneeuw?

Als we 's morgens wakker worden en op Facebook kijken, zien we meteen een foto van Geldrop in de sneeuw. Tjee, wat een verschil met hier in Corralejo: kleine wolkjes aan de hemel waar de zon al weer schijnt!

We rijden naar de hoofdstad (geen aanrader, volgens het ANWB-gidsje, maar we willen toch zien of het klopt). Om het maar meteen toe te geven: het is een goed gidsje.
Er is wel een autovrije, mooi geplaveide hoofdwinkelstraat, maar de winkels die er zijn hebben totaal geen uitstraling en- erger nog voor de middenstand hier - het winkelend publiek ontbreekt. Jammer ook voor de drummer die publiek probeert te trekken door mee te drummen met een muziekband. Sfeerverhogend, echt wel, maar er zijn buiten ons en een paar verkopers in marktkraampjes, geen mensen die zich door hem of iets anders laten verleiden daar te zijn en te shoppen.
In het grote winkelcentrum vlakbij genieten we nog het meest van 2 kleintjes die voor het eerst van hun leven in een treintje rond een immens grote kerstboom enkele rondjes rijden: ze komen niet bij van het lachen.

Bij Stradivarius wil ik een omslagdoek kopen die in de etalage hangt, maar die vlieger gaat niet op! Niemand van het personeel ter plekke is gemachtigd iets uit de etalage te halen en/of iets te wijzigen. Als we vragen of er misschien ook een filiaal elders op het eiland is, worden ze wakker. Ze bellen naar het filiaal in Corralejo en een half uurtje later kopen we in "ons eigen plaatsje" de omslagdoek.

Nog een half uurtje later zitten/liggen we weer op ons dakterras: nog maar even een paar uurtjes zon meepikken, toch?



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten