vrijdag, augustus 01, 2014

Puerte Viejo

Sinds gisteren zijn we in Puerte Viejo in een resort waar de kamers via lange overdekte wandelgangen van bamboo te bereiken zijn (30 km van Nicaragua).

Aan de voorzijde ligt het resort midden in het dorp, tegenover de dorpskerk; aan de achterzijde zitten we midden in het woud.


Vanochtend hebben we op onze veranda een plan gemaakt voor de komende dagen en gereserveerd in Cahuita (in het zuidoosten, aan de caribische zee, 30 km. van Panama).
We doen er lang over omdat we iedere keer opnieuw de prachtigste vogeltjes zien (we worden nog vogelaars als we hier nog langer blijven...).

We komen net terug van een wandeling in Selva Verde, een paradijs op aarde.
Het is een natuurpark, waar ook een resort op ligt, met een prachtige botanische tuin en zoveel ongerepte natuur rondom dat je er uren kunt rondbrengen. We worden heel erg verrast vandaag: we zien prachtige reuzenspinnen, een leguaan, een reiger, eekhoorntjes, vogels in allerlei kleuren en maten en als klap op de vuurpijl zien we 2 verschillende soorten gifkikkertjes (zijn moeilijk te vinden, want ze zijn nog geen 2 cm.).



Je moet dus lopend tussen grote bomen, varens, lianen en luisterend naar vogelgeluiden, krekels en andere voor mij ondefinieerbare geluiden, ook heel gedetailleerd de bodem afzoeken.
Misschien komt het door mijn verafbril die ik eens op heb dat ik ze als eerste in het vizier krijg?


Bij terugkomst kopen we een flesje lekkere Costa Ricaanse ron (rum) om het te vieren: we nemen er een neutje op.

Morgen een flink ritje voor de boeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten