dinsdag, augustus 12, 2014

...en de laatste ervaringen...

Wij rijden over de Pan American Highway (en die is letterlijk heel hoog: 3.400 m.) naar St Isidro en van daaruit weer naar Dominical.
We logeren in Cuna del Angel, aan de rand van een lekker zwembad.
We hopen op goed weer en dat is het ook!

Het diner is een beleving op zich, met name omdat Peter zich ergert aan van alles (en ik het allemaal niet zo erg vind en er wel om kan lachen...)
- het is te donker om de menukaart te kunnen lezen, zelfs nadat hij mijn leesbril heeft gebruikt;
- andere mensen krijgen er een leeslampje bij en wij niet;
- het bier dat we besteld hebben is helemaal uitgeschonken in een diepvriesglas, waardoor er ijssplinters in zitten (hij mag niet eens zelf beslissen of hij zijn flesje ineens inschenkt - of uit het flesje wil drinken -) en hij wil geen ijs in zijn bier, en kijk eens het is nu al helemaal dood!
- de ober gaat aan zijn manager vragen wat hij met het bier moet doen en komt terug met de mededeling dat hij het volgende biertje in een flesje mag serveren;
- ik bestel spaghetti vongole en hij gaat me uitleggen dat het zeevruchten zijn (of ik dat wel weet...);
- we moeten 18-20 minuten op het eten wachten, zegt het obertje, maar misschien willen we een appetizer? (Nou vooruit dan maar...);
- we krijgen er 2 (overigens heerlijke) i.p.v. 1;
- we moeten uiteindelijk 50 minuten wachten!
- als ik na 50 minuten aan de hoofdober vraag wat er aan de hand is met ons eten (alle mensen die na ons gekomen zijn, zitten al te smullen en wij wachten al bijna een uur!) komt hij binnen 1 minuut met de bestelde schotels en vraagt of we nog een biertje willen bestellen? We antwoorden ontkennend;
- na 2 minuten komt het eerste obertje met 2 flesjes bier aanzetten:"...van het huis."
Maar, het moet gezegd worden: het eten is verrukkelijk!

De zondagochtend is zoals we ons hebben voorgesteld: stralend blauwe hemel, heerlijke zonnig: we vermaken ons in en naast het zwembad.
Peter is weer helemaal gelukkig.


In de loop van de middag gaan we weer naar Baru, een lodge met een prachtige tuin en een lekker restaurantje. We zien de 2 huisleguanen en een hele aparte blauw/grijze in de tuin en, als afscheid misschien, zien we van redelijk dichtbij nog een luiaard in de tuin!



En nu zijn we terug in La Garita, de plaats van waaruit we gestart zijn en van waar we morgen naar het vliegveld worden gebracht.

Het is mooi geweest.



Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten