zaterdag, december 19, 2015

Keulen-Tenerife

We komen in de loop van de middag, na 2 uurtjes rijden, bij het Ibishotel in Keulen; Ibis-airport.
De auto parkeren we voor de deur. We zijn in de veronderstelling dat we die morgen naar een ander parkeerterrein moeten rijden, maar dat zien we morgen wel.

Onze kamer is op de begane grond: niks mis mee voor een nachtje!
De S-bahn waarmee we binnen 3 haltes in de binnenstad zijn, ligt op spuugworp: 5 minuutjes lopen schat ik.
We stappen uit en staan aan de voet van de Dom. Het is er gezellig druk, mensen zitten op de trappen wat te kletsen met elkaar: heel relaxt (gemütlich).
Binnen in de Dom is het vooral heel donker en - als onze ogen daaraan wat gewend zijn - enorm hoog. Mij vallen het meest de mooie gebrandschilderde ramen op.

Op het plein voor de Dom begint onze eerste ervaring met een echte Kerstmarkt. Ik stel me zo voor dat dat een grote braderie is die zich door de straten van de binnenstad slingert, maar dat blijkt niet te kloppen.



De markten zijn verspreid over de binnenstad en elke markt heeft zijn eigen sfeer en thema.


Zo speelt er op de markt bij de dom een Blue-grass Christmasband en op de markt in de Altstad zingt een mannenkoor - in stijl gekleed met zwarte slipjas en hoge hoed - traditionele kerkstliederen.


Op de Engeltjesmarkt zie je de engelen ook echt: een op stelten (die ontzettend haar best doet om de hele boel op stelten te zetten) en zelfs een die op een paard door de bezoekers heen haar weg zoekt.
Nog weer een andere markt is langs de ijsbaan opgesteld, waar sommigen zichtbaar de eerste keer op de ijzers staan en anderen daar angstaanjagend snel en behendig omheen en voorbij racen. Prima sfeer.

Naast de ongekende variatie aan kerstartikelen, is er ook een groot assortiment aan voedselaanbod. Van zoet tot pittig, van traditioneel Duits tot Oosters; vis, vlees, vegetarisch; het is er allemaal. Ook de drank is niet vergeten en ook hiervan is het aanbod groot.

Als we weer terugwandelen naar de S-Bahn zijn we toch zo'n dikke 4 uur in het centrum van Keulen geweest en raad eens: het smaakt naar meer. We komen hier terug.
En niet alleen omdat we dolgelukkig zijn dat we een reisboek vonden waarin precies de route beschreven wordt die we volgend jaar gaan maken: de Rocky Mountains.

Na een lekker ontbijtje pakken we het koffertje terug in, voor zover nodig, en informeren bij de receptie waar het parkeerterrein is dat we bij deze overnachting erbij geboekt hebben.
"Oh, dat hebben jullie gisteren nog niet gemeld! Mogen we even uw voucher?......
De auto kan gewoon blijven staan, hoor. Een halte verder met de S-Bahn en u bent op het vliegveld. Fijne vakantie!"





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten