zondag, december 27, 2015

Een mooie laatste dag met veel beleving

We ontbijten, zoals tijdens ons hele verblijf hier op Tenerife, buiten.
Het enige verschil is dat het nu regent!?
Ik wist niet eens dat dat hier ook kon.

Tijdens het korte ritje naar Los Abrigos is het al weer opgeklaard.
Als we in hotel Sandos aankomen, verwachten we een hele groep Belgen te ontmoeten: we hebben immers een excursie geboekt in het Vlaams.
We blijven toch de enige gasten en starten de "excursie" met zijn tweeën.
We worden in een ruimte geplaatst op ronde, draaibare krukjes en krijgen -afwisselend op de schermen voor, achter en naast ons - het ontstaan, de geschiedenis, de natuur en de (oorspronkelijke) bewoners van Tenerife te zien. Het is een mooie, zeer informatieve presentatie.


Daarna worden we naar een andere ruimte gebracht, waar zich ineens een groepje Nederlanders bij ons voegt. Eerst krijgen we een instructie hoe de rondgang verder gaat. We worden via zelfopenende en -sluitende deuren door ruimtes geleid, waar we b.v. zien en voelen wat een vulkaanuitbarsting doet, hoe het voelt om als vluchteling onder in het ruim van een boot te reizen naar een beter leven (confronterend vind ik het) en meeleeft met de oorspronkelijke bewoners van Tenerife.

Na deze doorgang, neemt de gids ons mee naar de bij het hotel liggende kloof.


We wandelen door het prachtige, unieke natuurgebied. Omdat we via een microfoontje met de gids in verbinding staan en ook nog alle informatie in het Vlaams in ons oor krijgen, wordt de tocht een hele beleving.
Onderweg is ook nog een aantal acteurs aanwezig die respectievelijk een rol spelen als boerenvrouw, steenhouwer en een man die een ritueel uitvoert en om de goden gunstig te stemmen water offert.


We steken een meertje over met een trekvlot en genieten van de prachtige natuur en de regenboog die - na alweer een klein buitje - boven de kloof
verschijnt.

Ik vind het echt een hoogtepunt van ons verblijf hier!

Als we weer buiten staan, is alle bewolking weggetrokken en laat de zon zien wie hier de baas is.
We zoeken een terrasje op in Los Abrigos en genieten van onze laatste uurtjes op Tenerife (althans deze keer, want het smaakt naar meer..; vage plannen zijn er al weer).



- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten