zondag, oktober 13, 2013

Weersvoorspellingen

Wekenlang volgen we de weersvoorspellingen. Voor Nederland en Bretagne.
Aanvankelijk lijkt het goed te komen maar, naarmate de herfst vordert en onze trip naar Bretagne nadert, wordt het weersvooruitzicht slechter.
We rekenen dan ook op slecht weer, maar optimisten als we zijn: de wandelschoenen gaan mee en ook de fietsen worden op de nieuwe fietsendrager meegenomen. (De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat er ook veel warme truien meegaan en dat ik op de valreep ook nog een flinke regencape meeneem).
Als we in Arras aankomen regent het pijpestelen. De prachtige pleinen kunnen we alleen maar bewonderen als we onder de galerijen lopen (de stukken waar die ontbreken, overbruggen we diep ineengedoken onder een paraplu), maar als we rond etenstijd een fantastisch Italiaans restaurantje ontdekken, voelen we de natte voeten niet meer. We smullen van de charcuterie en de lasagne.
Voor het slapen kijken we nog even naar de weersvoorspellingen: de komende dagen is er 80 a 100% kans op regen.
We kruipen lekker onder het dekbed.
De volgende dag rijden we naar Mont St.-Michel. Het is droog en de zon schijnt flauwtjes. We zijn zo optimistisch dat we de fietsen van de drager halen en met de fiets het laatste stuk afleggen. Het is maar een kort stukje, maar we krijgen onderweg toch wat druppels regen te verwerken en er staat een straf windje. Het is van zo'n korte duur dat we er niet nat van worden en de wandeling op Mont St.- Michel maken we in de volle zon.












In het guesthouse bij Marga en Hans in Mont Dol worden we gastvrij ontvangen, het eten is heerlijk en we voeren leuke gesprekken.
De weersvoorspellingen zijn onveranderd: 100% regenkans.




Guesthouse in Mont Dol
Zaterdag gaan we naar St.Malo, waar we het ommuurde stadsdeel op de fiets verkennen en, al weer in de stralende zon, de vloed bekijken.












Ook op zondag hebben we prachtig weer als we op Cap Frehel een flinke wandeling maken en bij thuiskomst lezen we op internet:
noodweer in Nederland (wat jammer voor de marathonlopers in Eindhoven).
Ik wens de thuisblijvers veel slechte weersvoorspellingen.




Cap Frehel
Voorlopig zijn wij er hier blij mee...
- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten