zaterdag, juni 01, 2013

Topdag

Dan bied je je kleinzoon van 5 een dagje Efteling aan en dan vindt hij het toch leuker om naar twee musea te gaan. De Oliemeulen in Tilburg en het Oertijdmuseum in Boxtel.
So far so good!

We rijden eerst naar Boxtel, maar iemand blijkt de navigatie niet helemaal goed te hebben ingesteld en tot groot plezier van Gijs komen we in Tilburg uit (waar ik daags tevoren heb vergaderd).
Dus eerst de Oliemeulen.

Gijs is zo enthousiast dat hij al in de volgende ruimte staat te roepen en te wijzen nog voor de receptioniste de kans heeft om wat instructies te geven. Ze roept hem even terug en vertelt dat niemand met zijn handen de kooien in mag en dat er een aantal shows is in de loop van de ochtend.
Hij is al weer weg!
(Ik denk: "Volgens mij heeft hij totaal niet geluisterd naar haar..")"
Kikkertjes, torren, boa's, krokodillen, apen, slangen: hij weet niet waar hij eerst naar zal kijken....

Als we een haf uur later voor een kooi staan met met een lynx, zegt ie: "Handjes binnenboord..." en huppelt al weer naar de volgende verrassing.
Bij de slangen- en spinnenshow laat Gijs zich van zijn dapperste kant zien:
De slang mag rond zijn nek en hij laat de vogelspin over zijn handjes kriebelkruipen.




Na wat broodjes knakworst (hij hoeft niet echt te gaan lunchen..., als hij maar wat te eten krijgt...) mag hij aan het einde van het bezoek een sprinkaan opzetten en meenemen. Als we naar de auto lopen, verzint hij er een naam voor: Tijs.




Tijdens de rit naar Boxtel doet hij een tukkie, maar bij de dyno's is hij weer in vorm!
Hij vindt het spannend (vooral als de opgezette dyno's onverwacht beginnen te brullen met opengesperde bekken en rollende ogen: dan is Gijs wel heel erg snel weg).




We genieten met volle teugen. Gijs leest alle namen van de bordjes (en die dyno's hebben geen simpele namen) en vraagt ons - als we net even op een bankje in de stralende zon zitten - mee te gaan kijken naar: Kaboem!
Ach, waarom ook niet! Het zal toch niet de laatste keer zijn dat de zon schijnt? Alhoewel...
Als hij ook nog een skeletje van een dyno mag uitzoeken, slentert hij heel tevreden met zijn trofee naar de auto toe. Hij is moe!

Hij heeft een topdag gehad en wij ook!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten