dinsdag, februari 28, 2017

El Puerto de Santa Maria

De eerste volle dag hier gebruiken we om heerlijk door het stadje te dwalen: ontbijt in de zon op het dakterras van de Mercado; naar een ruïne van een castillo waar een klein museum in gevestigd is; tevergeefs naar de sherry-bodega (want gesloten als wij er zijn); langs de arena waar stierengevechten worden gehouden (maar nu even niet); tussendoor genieten van het zonnetje; naar de trendy Bodega van Osborne voor een kopje koffie (echt waar!); wat tapas in het zonnetje op een leuk plekje in de stad waar het een komen en gaan is van voetgangers én auto's.
Zelfs daar genieten we van; er komen veel oude modellen C4 Picasso voorbij!

Na de stadswandeling gaan we ons dakterras op om nog even een uurtje zon mee te pikken.

's Avonds eten we schelp- en schaaldieren: heerlijk!

Vandaag rijden we na het ontbijt in de stad, naar Vejer de la Frontera: een wit stadje op een heuvel waar de oude stadsmuur nog van in tact gebleven is.
Binnen de muren heerst een ongekende stilte en is het heerlijk om door de dalende en stijgende steegjes te dwalen, waar het touwtje van Jan Terlouw nog uit de brievenbus hangt.
De zon is nog niet in vaste dienst; het is meer een zzp'er (zon zonder plan), maar hij verrast ons op de goede momenten.
Het landschap aan de kust is heuvelachtig, golvend met veel groen.
Daar waar het moerasgedeelte is, zien we flamingo's.

Op ons dakterras is het minder zonnig dan gisteren, maar als we op onze kamer terugkomen ben ik zielsgelukkig: de enkel-kuitbeen-operatie van mijn dochter is geslaagd en ze staat (zij het niet letterlijk) al weer op het punt om naar huis te gaan.

Ik schenk een wijntje in op de goede afloop!

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten