donderdag, april 30, 2015

Fietstocht in Vinales

29 april 2015

Na het ontbijt worden we opgehaald door de gids van onze fietstocht ("Lazaro! Not Lazarus" en hij maakt een zuipbeweging, waarna hij vrolijk lacht).
Er zijn nog 2 Nederlandse mannen bij: Eric en Douwe uit Amsterdam.






We fietsen door de prachtige vallei, bezoeken een tabaksteler op diens bedrijf en in de droog-/fermenteerhut krijgen we een demonstratie sigarenrollen en omdat we hier toch maar "...once in a lifetime" zijn, kopen we en een pakketje sigaren.

Daarna gaan we naar een heuvel (100 m. hoog) en beklimmen die met de fiets aan de hand (Lazaro neemt de mijne er gewoon even bij en hij is ook geen 20 meer).
Onder het prieel met stenen zetels genieten we van het fantastisch mooie uitzicht op het hele dal rondom. Ook genieten we van de cocosnoot (de heren met rum) en de leuke gesprekken met Eric en Douwe en een Nederlands meisje met haar Cubaanse minnaar. De Nederlandse blijkt, net als wij allemaal, in het onderwijs te zitten. Ze is docente Nederlands (en binnenkort werkloos) en Peter biedt aan het sollicitatiegesprek met Douwe (die teamleider is) best op film te willen vastleggen.

De muurschildering die iedereen gaat bekijken in dit dal is vooral groot en kleurrijk.
Ik vind het wel knap geschilderd met alleen maar horizontale streepjes, maar ik vind de onbeschilderde bergwand aan de andere kant veel mooier.

Als we terug in Vinales zijn, eten we een sandwich en neemt Lazaro afscheid van ons. Om het een beetje gezellig af te sluiten met Eric en Douwe drinken we samen nog een mojito (dat drinken ze hier als een kopje koffie tussendoor en wij moeten gewoon meedoen met de gewoontes van het land!)

Het heeft hier lang niet geregend en de bassins met watervoorraad zijn bijna leeg. De mensen hebben gebeden om regen en aan het eind van de middag worden hun gebeden verhoord.

's Avonds gaan we weer naar het cultureel centrum en weer worden we verrast. Behalve dat er weer een bandje speelt, krijgen we een complete show van Afrikaanse zang en dans voorgeschoteld van een behoorlijk hoge kwaliteit.
De schouwburgen in Nederland zouden ze graag contracteren!

Het is een geweldige dag geweest.





- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten